Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Niğde'de işaret dili eğitimi alan 28 öğrenci sertifika aldı

Niğde'de işaret dili eğitimi alan 28 öğrenci sertifika aldı


Niğde'de Bor Şehit Ömer Halisdemir Gençlik Merkezi'nde işaret dili eğitimi alan 28 öğrenciye sertifikalarının verildiği bir tören düzenlendi.

Niğde'de işaret dili eğitimi alan 28 öğrenci sertifika aldı

Törene Niğde Valisi Cahit Çelik ve eşi Nermin Çelik, Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Çifcibaşı, Niğde Gençlik Hizmetleri Müdürü Turan Sayın, Bor Ömer Halisdemir Gençlik Merkezi Müdürü Yılmaz Kurt, Niğde Sağırlar Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Mücayyip Yıldırım ve engelli vatandaşlar katıldı.

Vali Cahit Çelik konuşmasında, Türkiye'de üç milyonun üzerinde işitme ve konuşma engelli vatandaşın olduğunu belirtti. Bu bireylerin birçok alanda çalıştığını ve yaşamlarını kolaylaştırmak için devletin ve vatandaşların sorumlu olduğunu vurguladı. Devletin, işitme engellilerin yaşam kalitesini artırmak için destekleyici çevre, eğitim, istihdam ve erişilebilirlik alanlarında çalışmalar yaptığını ifade etti. Ayrıca, Niğde Sağırlar Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü Derneği'nin işitme engelli bireyleri topluma kazandırma ve sosyal hayata katılımlarını destekleme konusunda önemli çalışmalar yaptığını takdir etti.

Tören sırasında işaret dili eğitimi veren İnayet Sinem Dabak tarafından seminer düzenlendi. Öğrenciler işaret diliyle şiirler okudu ve karşılıklı konuşmalar gerçekleştirdi. Programın sonunda 28 öğrenciye sertifikaları takdim edildi. Tören, bu sertifikaların verilmesiyle sona erdi.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi