Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Necatibey Eğitim Fakültesinde 4 bölüm akredite edildi

Necatibey Eğitim Fakültesinde 4 bölüm akredite edildi


Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi, Biyoloji Öğretmenliği, Kimya Öğretmenliği, İlköğretim Matematik Öğretmenliği ve Matematik Öğretmenliği programlarını kapsayan 4 programın akreditasyon başvurusu, Öğretmenlik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (EPDAD) tarafından onaylandı.

Necatibey Eğitim Fakültesinde 4 bölüm akredite edildi

Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Necatibey Eğitim Fakültesi'ndeki 4 programın akreditasyonunu sağlayan personele teşekkür ederek, Balıkesir Üniversitesi olarak ulusal ve uluslararası düzeyde akreditasyon süreçlerini desteklediklerini belirtti. Ayrıca, son bir yılda akredite bölümlerin sayısının ikiye katlandığı üniversitede, 2024 yılı sonuna kadar fakülteler ve meslek yüksekokullarından gelen önerilerle birlikte yaklaşık 10 bölümün daha akreditasyon başvurusunun planlandığını ifade etti.

Akreditasyon süreci, bir programın belirlenen kalite standartlarına uygunluğunu değerlendiren ve onaylayan bir süreçtir. Akredite olması, bir programın kalitesini ve uygunluğunu belgelemektedir. Bu durum, öğrencilere güvenilir bir eğitim verildiğini gösterir ve mezunların iş piyasasında rekabet edebilirliğini artırır. Balıkesir Üniversitesi'nin Necatibey Eğitim Fakültesi'ndeki programlarının akreditasyonu, eğitim kalitesine ve fakülteye duyulan güveni gösteren bir başarıdır.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi