Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
NATO'nun Karadeniz'deki En Büyük Tatbikatı 'Deniz Kalkanı' Devam Ediyor

NATO'nun Karadeniz'deki En Büyük Tatbikatı 'Deniz Kalkanı' Devam Ediyor


NATO'nun Karadeniz'deki en büyük tatbikatı olan "Deniz Kalkanı", 8 Nisan tarihinden itibaren onlarca savaş gemisi ve binlerce askerin katılımıyla devam etmektedir.

NATO'nun Karadeniz'deki En Büyük Tatbikatı 'Deniz Kalkanı' Devam Ediyor

Tatbikat, 13 ülkeden katılımcıların yer aldığı ve 21 Nisan tarihinde sona erecek bir etkinliktir. Bu yıl, Karadeniz'deki güncel risk ve güvenlik tehditleri dikkate alınarak güncellenen "Deniz Kalkanı" tatbikatı, Romanya'nın kıyı bölgesinde, Tuna Nehri ve Tuna Deltası'nda gerçekleştirilmektedir.

Romanya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, tatbikata 13 ülkeden 2200'den fazla asker katılmakta olup, bunlardan 400'ü yabancı uyrukludur. Tatbikat, NATO standartlarına uygun olarak bölgedeki güvenlik tehditleri bağlamında deniz ve nehirdeki yasa dışı faaliyetlerle mücadele, deniz ve nehir trafiğinin kontrolünü sağlama, denizde arama ve kurtarma faaliyetlerini planlama ve yürütme gibi hedeflere odaklanmaktadır.

Bu askeri manevralar, Romanya Deniz Kuvvetleri tarafından organize edilen en karmaşık tatbikat olarak nitelendirilmekte olup, Romanya'nın yanı sıra Bulgaristan, Fransa, Gürcistan, Yunanistan, İtalya, İngiltere, Moldova, Hollanda, Polonya, Portekiz, Türkiye ve ABD gibi ülkeler de katılmaktadır.

NATO, Rusya'nın 2022 yılında Ukrayna'ya saldırısının ardından Avrupa'nın doğusundaki varlığını artırmış ve Romanya, Macaristan, Bulgaristan ve Slovakya'da kapasitesini güçlendirme kararı almıştır.

Muhabir : Aras Fırat Almaz
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi