Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
MYO öğrencilerine ‘Orman Yangın Gönüllüsü Eğitimi’

MYO öğrencilerine ‘Orman Yangın Gönüllüsü Eğitimi’


Samsun'un Vezirköprü ilçesinde bulunan Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü, Vezirköprü Meslek Yüksekokulu Ormancılık Bölümü öğrencileri ve öğretim görevlilerine "Orman Yangın Gönüllüsü Eğitimi" vermiştir.

MYO öğrencilerine ‘Orman Yangın Gönüllüsü Eğitimi’

Eğitim, 2024 yılı yangın eğitim programı kapsamında gerçekleştirilmiştir.

Eğitimde, Vezirköprü Orman İşletme Müdür Yardımcısı Tuncay Patan, Vezirköprü İşletme Şefi Oğuzhan Cindoruk ve Akpınar İşletme Şefi Ahmet Razi Çalışkan tarafından sunumlar yapılmıştır. Eğitime, 107 öğrenci katılmıştır. Öğrencilere, orman yangınlarının meydana geldiği durumlarda yapmaları gerekenler ve yangınla mücadelede kullanılan araç ve gereçler anlatılmıştır.

Eğitim, Vezirköprü Meslek Yüksekokulu bahçesinde gerçekleştirilmiş ve orman yangınlarında kullanılan arozözler ile yangın ilk müdahale ekiplerinin çantaları ve ekipmanları tanıtılmıştır. Ayrıca, Vezirköprü Meslek Yüksekokulu Ormancılık Bölümü öğretim görevlileri Dr. Cemile Çakır ve Cemil Özdemir, Çiğdemli İşletme Şefi Samet Kara, Karaçam İşletme Şefi Ahmet Çelik ve orman yangınları gönüllüsü öğrenciler de eğitime katılmıştır.

Bu eğitim, öğrencilere orman yangınlarına müdahale etme konusunda bilgi ve beceriler kazandırmayı amaçlamaktadır. Öğrencilere yangın esnasında nasıl hareket edilmesi gerektiği, yangınla mücadelede kullanılan araç ve gereçlerin nasıl kullanıldığı gibi konular aktarılmıştır. Böylece, gelecekte orman yangınlarıyla mücadelede aktif rol alabilecek yetkinliklere sahip olmaları hedeflenmektedir.

Orman yangınları, doğal yaşamı ve ekosistemi tehdit eden önemli sorunlardan biridir. Bu tür eğitimler, orman yangınlarıyla etkili bir şekilde mücadele etmek ve ormanlarımızı korumak için büyük önem taşımaktadır

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi