Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Muşlu annelerin evlat nöbeti kararlılıkla devam ediyor

Muşlu annelerin evlat nöbeti kararlılıkla devam ediyor


Muş'ta terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının geri dönmesini isteyen aileler, Demokratik Emek Partisi (DEM) il binası önündeki oturma eylemlerini kararlılıkla sürdürüyor.

Muşlu annelerin evlat nöbeti kararlılıkla devam ediyor

Çocuklarının güvenli bir şekilde evlerine dönmesini bekleyen aileler, kamuoyundan destek talep ediyor.

Her hafta çarşamba günü DEM Parti il binası önünde toplanan aileler, "Anneler direniyor" ve "Yeter artık evlatlarımızı bırakın" pankartları açarak seslerini duyurmaya çalışıyor. Yıllardır çocuklarını bekleyen aileler, terör örgütü PKK'nın pençesinden kurtulmalarını ve geri dönmelerini istiyor.

Alaattin Koçhan, 8 yıl önce oğlu Ersin'in Bursa'da kandırılarak PKK tarafından götürüldüğünü belirterek, oğlunun teslim olmasını istedi. Koçhan, "Devlet sana bir şey yapmaz. Sesimi duyuyorsan çık gel. Pişmanlık duyanların teslim olması için eylemimize devam edeceğiz" şeklinde çağrıda bulundu.

Anne Şahinaz Özcan ise, 8 yıldır kayıp olan oğlundan haber alamadığını ve 3,5 yıldır eylem yaptıklarını ifade etti. Özcan, "Dağda bir kişi kalana kadar eylemimizi sürdürmeye devam edeceğiz. DEM Parti’den ve PKK’dan oğlumu istiyorum" dedi.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi