Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Muğla Büyükşehir Belediyesi, İhtiyaç Sahibi Vatandaşlara Yapılan Maddi Destekleri Yüzde 110 Arttırdı

Muğla Büyükşehir Belediyesi, İhtiyaç Sahibi Vatandaşlara Yapılan Maddi Destekleri Yüzde 110 Arttırdı


Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, ihtiyaç sahibi vatandaşlara sağlanan maddi destek miktarını yüzde 110 arttırdıklarını duyurdu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, İhtiyaç Sahibi Vatandaşlara Yapılan Maddi Destekleri Yüzde 110 Arttırdı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, ülkenin içinde bulunduğu zorlu ekonomik koşulların farkında olarak, ihtiyaç sahibi vatandaşlara sağladıkları maddi destek miktarını önemli bir artışla güncellediklerini duyurdu. Aras, yapılan güncellemeyle birlikte Halk Kart desteğinden faydalanan aile sayısının 3 bin 117'ye ulaştığını ifade etti.

Halk Kart programı, ihtiyaç sahibi ailelerin temel ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olmak amacıyla banka kartlarına aylık olarak yüklenen bir destek mekanizmasıdır. Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin uzman ekipleri tarafından tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelere verilen Halk Kart, şu ana kadar il genelinde 3 bin 177 aileye ulaştı. Halk Kart sayesinde, ihtiyaç sahibi vatandaşlar gıda, giysi, kırtasiye ve temizlik gibi temel ihtiyaç ürünlerini satın alabilmektedir.

Güncellemeyle birlikte, Halk Kart tutarları da artış gösterdi. Önceden 1-2 kişilik hanelere aylık 340,00 TL, 3-4 kişilik hanelere 460,00 TL, 5 ve üzeri kişilik hanelere ise 580,00 TL ödeme yapılıyordu. Artışın ardından ise 1-2 kişilik hanelere aylık 750,00 TL, 3-4 kişilik hanelere 1.000,00 TL, 5 ve üzeri kişilik hanelere ise 1.250,00 TL olarak belirlendi.

Halk Kart programının yanı sıra, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından bugüne kadar diğer sosyal yardımlarla birlikte toplamda 36 Milyon 553 bin 788 TL sosyal yardım yapıldı. Ayrıca, eğitim öğretim dönemi boyunca ilköğretim ve lise öğrencisi olan ailelere çocuk başına ek beslenme yardımı ödemeleri de devam etmektedir.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yerel yönetim olarak vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak ve destek vermek için çalışacaklarını vurguladı. Aras, ülkenin zorlu ekonomik şartlarına rağmen, altyapı, yol, su gibi temel ihtiyaçların yanı sıra sağlık hizmetleri, tarım projeleri ve maddi destekler gibi sosyal konulara odaklandıklarını belirtti. Ayrıca, desteklerin sürdürülmesi konusunda herkesin rencide olmadığına dikkat edeceklerini ve hassasiyetle hareket edeceklerini ifade etti.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Ahmet Aras önderliğinde, vatandaşların refah düzeyini yükseltmek ve huzurlu bir yaşam sunmak adına sosyal yardımlarla birlikte geniş kapsamlı çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Muhabir : Aras Fırat Almaz
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi