Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Muğla BİLSEM Türkiye’de en çok bilimsel proje hazırlayan 2’nci okul

Muğla BİLSEM Türkiye’de en çok bilimsel proje hazırlayan 2’nci okul


Muğla Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM), bilimsel çalışmaları kapsamında Türkiye genelinde en çok proje hazırlayan ikinci okul olarak dikkat çekmiştir.

Muğla BİLSEM Türkiye’de en çok bilimsel proje hazırlayan 2’nci okul

Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu tarafından düzenlenen Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri yarışmasının Ege Bölge finali Denizli'de gerçekleştirilmiş ve bölge finalinde başarılı olan projeler Türkiye finalinde yarışmaya hak kazanmıştır.

Muğla Bilim ve Sanat Merkezi, 70 projeye imza atarak Türkiye genelinde en çok proje hazırlayan ikinci okul olmuştur. Ayrıca davet edilen 13 projesiyle Türkiye genelinde en başarılı dördüncü okul olmuştur. Ege bölgesinde ise bölgeye davet edilen 100 projeden 13'ü Muğla Bilim ve Sanat Merkezi'ne ait olup Ege Bölgesi'nin zirvesine yerleşmiştir.

Muğla Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Bekir Cevizci, öğrencilerin ve öğretmenlerin bilimsel üretkenliklerini en üst seviyeye çıkararak Türkiye'ye damga vurduklarını belirtmiştir. Muğla'dan bir devlet okulunun bu şekilde bilimsel başarılarıyla Türkiye gündemine oturmasının mutluluk verici olduğunu ifade etmiştir. Cevizci, öğrencileri ve öğretmenleri tebrik ederek, Muğla Bilim ve Sanat Merkezi'nin 13 ekiple ve 36 kişilik bir kadroyla bu başarıları elde ettiğini ve başarılı sonuçlarla Muğla'ya dönmeyi planladıklarını söylemiştir. Ayrıca, bilimsel projelerin yanı sıra bilimsel yayınlar ve öğrenci bildirilerinde de Türkiye gündemine oturmaya hazır olduklarını belirtmiştir. Müdür Cevizci, çalışmalarında desteklerini esirgemeyen Muğla Valiliği, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve yöneticilere teşekkür etmiştir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi