Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Müebbet hapis cezası alınca firar eden şahsın 3 yıllık kaçışını JASAT noktaladı

Müebbet hapis cezası alınca firar eden şahsın 3 yıllık kaçışını JASAT noktaladı


Denizli'de müteahhit Mehmet Yamer cinayetiyle ilgili olarak azmettirici olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan Halil Karabağ, beraat kararının ardından dosya istinafa gönderildi.

Müebbet hapis cezası alınca firar eden şahsın 3 yıllık kaçışını JASAT noktaladı

Ancak istinaf mahkemesi, Karabağ'ın tasarlayarak öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Halil Karabağ, bu süreçte firari olarak 3 yıldır kaçmaktaydı. Ancak Denizli İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) tarafından gerçekleştirilen bir operasyonla yakalandı.

JASAT timleri, Halil Karabağ'ın yakalanması için 2 aylık bir çalışma yürüttü. Bu çalışmalar sonucunda Karabağ'ın bir yakınına ait evde saklandığı tespit edildi. JASAT timleri ve Merkezefendi İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, söz konusu adrese operasyon düzenledi ve Karabağ'ı gözaltına aldı. Karabağ, güvenlik önlemleri eşliğinde adliyeye sevk edildi ve tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan, Mehmet Yamer ve Halil Karabağ arasındaki cinayet davanın bir kan davasına dönüşmüştü. 2019 yılında ise Mehmet Yamer'in kardeşi Raif Yamer, Halil Karabağ'ın oğlu Oğuzhan Karabağ'ı öldürmüştü.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi