Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Mücevher’den ödül çıktı

Mücevher’den ödül çıktı


İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencisi İbrahim Burak Ünal, altın ve safir kullanarak hazırladığı DNA sarmalından esinlenen küpe tasarımıyla Uluslararası Mücevher Tasarım Yarışması'nda ikinci oldu.

Mücevher’den ödül çıktı

Yarışmada büyük bir başarı elde eden Ünal, 125 bin liralık ödülün de sahibi oldu. Aynı bölümde eğitim gören Çisil Begüm Kasal ise 'Tomurcuklanma' adını verdiği kolyesiyle yarışmada finale kalarak plaketini aldı.

İstanbul'da düzenlenen Uluslararası Mücevher Tasarım Yarışması'na Türkiye ve dünyanın dört bir yanından 409 tasarım başvurdu. Mücevher İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen yarışmanın ödülleri, bir otelde gerçekleştirilen törende sahiplerini buldu.

İbrahim Burak Ünal, yaklaşık bir aylık bir çalışmanın ardından DNA sarmalından ilham alarak özel bir küpe tasarladığını belirtti. Altın ve safir kullanarak tasarımını gerçekleştiren Ünal, tasarımının erkekler tarafından yaka iğnesi olarak da kullanılabileceğini ifade etti. Ünal, tasarımına olan güveninin finale kaldığını öğrendiğinde arttığını ve ödül alacağını tahmin ettiğini söyledi. İkinci olmanın büyük bir gurur kaynağı olduğunu dile getirdi.

Çisil Begüm Kasal ise gümüş, altın ve kuvars taşını kullanarak 'Tomurcuklanma' adını verdiği kolye tasarımıyla finale kaldığını belirtti. Kolyesinin bir tarafının ilkbahar ve yazı, diğer tarafının ise sonbahar ve kışı simgelediğini açıkladı. Finalist olmanın kendisi için önemli bir başarı olduğunu ifade eden Kasal, sınıf arkadaşı İbrahim Burak Ünal'ın ödül almasından dolayı mutlu olduğunu ve onu tebrik ettiğini söyledi.

İEÜ Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencileri İbrahim Burak Ünal ve Çisil Begüm Kasal'ın başarısı, üniversite ve bölüm için de büyük bir gurur kaynağı oldu.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi