Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
MTÜ’de beyaz önlük töreni

MTÜ’de beyaz önlük töreni


Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nde hekim adayı öğrencilerin Beyaz Önlük Giyme törenleri düzenlendi. Törene üniversite rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, rektör yardımcıları, dekan yardımcıları, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

MTÜ’de beyaz önlük töreni

Tören sırasında konuşan Prof. Dr. Recep Bentli, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin henüz 4 yaşında olduğunu belirtti. Hekimlerin kıyafetlerinin tarih boyunca değiştiğine değinen Bentli, modern tıbbın gelişmesiyle birlikte hekimlerin beyaz kıyafetler ve beyaz önlükler giymeye başladığını ifade etti. Beyaz rengin saygınlık, güven, cesaret, fiziki ve vicdani temizlik gibi değerleri temsil ettiğini vurgulayan Rektör Bentli, sağlıkçıların bu nedenle beyaz rengi tercih ettiğini söyledi.

Prof. Dr. Recep Bentli, hekimliğin kutsal bir meslek olduğunu ve pandemi sürecinde hekimlerin özverili çalışmalarına tanık olduklarını belirtti. Pandemi sırasında hekimlerin büyük bir özveriyle çalıştıklarını ve N95 maskelerle hastaların yanında işlem yaptıklarını dile getirdi. Ayrıca, Türkiye'de huzurevlerinde toplu ölümlerin yaşanmadığını ve sağlık personelinin pandemi ve deprem gibi doğal afetlerde kayıpların önüne geçtiğini ifade etti. Rektör Bentli, deprem sonrasında hastaneye giderek kontroller gerçekleştirdiğini ve hekimlerin acil serviste yoğun bir şekilde çalıştığını söyledi.

Törende hekim adayı öğrencilere beyaz önlüklerini giydiren Prof. Dr. Recep Bentli, onlara başarılar dileyerek meslek hayatlarında başarılı olmalarını temenni etti.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi