Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
MSKÜ en fazla destek almaya hak kazanan üniversiteler arasında ikinci oldu

MSKÜ en fazla destek almaya hak kazanan üniversiteler arasında ikinci oldu


Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ), 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında 5 projeyle destek almaya hak kazanmıştır.

MSKÜ en fazla destek almaya hak kazanan üniversiteler arasında ikinci oldu

Bu başarıyla birlikte MSKÜ, ARDEB tarafından en fazla destek alan ikinci üniversite olmuştur.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) tarafından yürütülen "Cumhuriyetimizin 100. Yılı Özel Çağrısı" kapsamında yapılan bilimsel değerlendirme sonucunda, MSKÜ tarafından sunulan 5 proje desteklenmeye layık görülmüştür. MSKÜ, bu çağrı çerçevesinde en fazla destek alan ikinci üniversite olmuştur. Birincilik ise Dokuz Eylül Üniversitesi ve Sakarya Üniversitesi tarafından 6'şar projeyle paylaşılmıştır.

MSKÜ'den Prof. Dr. Bayram Coşkun, Dr. Öğretim Üyesi Halim Sarıcaoğlu, Prof. Dr. Hülya Elbe, Prof. Dr. Ummuhan Gökovalı ve Doç. Dr. Veli Uğur'un yürütücülüğünü yaptığı projeler, Cumhuriyet'in tarihi ve kültürel dinamiklerini anlamayı hedeflemektedir. Bu projeler, Cumhuriyetin yüz yılında Türkiye'de kültürel mirasın korunması, İslamcı romanın dönüşümü, Türk resim sanatında ikonodiagnoz ve görsel düşünme stratejileri, sınav kaygısı üzerindeki etkilerin incelenmesi ve Seka Dalaman İşletmesinin dönüştürücü etkisi gibi farklı konuları ele almaktadır.

Bu desteklenen projeler, Cumhuriyetin tarihine ve kültürel mirasına önemli katkılar sağlayacak ve yeni perspektifler sunmayı amaçlamaktadır. MSKÜ'nün bu başarısı, üniversitenin araştırma ve akademik çalışmalardaki gücünü ve başarısını göstermektedir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi