Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
MomTalks 8. yılında İstanbul’da ebeveyn ve eğitimcilerle buluştu

MomTalks 8. yılında İstanbul’da ebeveyn ve eğitimcilerle buluştu


Ebeveyn-uzman buluşma platformu MomTalks, İstanbul'da 8. yılını kutladı. Etkinlik, ebeveynler ve eğitimcileri bir araya getirdiği için her yaştan katılımcının ilgisini çekti.

MomTalks 8. yılında İstanbul’da ebeveyn ve eğitimcilerle buluştu

Ebeveynler ve kendini geliştirmek isteyenlerin yanı sıra çocuklarıyla ilgilenen kişiler de etkinliğe katıldı.

MomTalks, 8. yılını İstanbul'da hibrit bir etkinlikle kutladı. 4 Mayıs Cumartesi günü Grand Pera'da gerçekleşen etkinlik, ebeveynleri ve eğitimcileri bilinçlendirmek ve güçlendirmek amacıyla düzenlendi.

Ebeveynler, ebeveyn adayları ve eğitimciler bir araya geldi. Etkinlikte, eğitimci Dr. Bahar Eriş ve aile ve çocuk yazarı Zeynep İşman'ın işbirliğiyle zengin içerikler sunuldu. Girişimci ve yazar Gamze Cizreli ile Başarı Uzmanı Mümin Sekman, "İlham Verenler" oturumunda "Ateşle Oynamak" ve "Rağmenci Olmak" başlıklı konuşmalarını gerçekleştirdi.

Matematikçi ve eğitim girişimcisi Burcu Haboğlu Baba, "Matematiksel Hayat Becerileri" başlıklı sunumuyla matematik eğitimi hakkında önemli bilgiler aktardı. "Geleceğe Dokunan Anneler" oturumunda ise Prof. Dr. İsmihan Çetin Artan, toplumda yaygın ancak fark edilmeyen duygusal ihmal konusunu ele aldı. Artan ayrıca erken yaşta cinsiyet rollerinin kazandırılmasının ve aile kültürünün önemine dikkat çekerek "Evde Eşitlik Var" projesinden bahsetti.

Öğleden sonra klinik psikolog Damla Til, "Boşanma ve Ebeveynlik" konusunda konuşurken, klinik psikolog Şule Önce "Kendini Doğurmak" konusunu ele aldı. Günün son oturumunda ise eğitimci Prof. Dr. Soner Yıldırım, "Her Çocuk Öğrenir, Peki Nasıl?" başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi. Her oturumun sonunda katılımcılar soru-cevap bölümlerine katıldı.

MomTalks'un fikir annesi Dr. Bahar Eriş, "Bilgiye erişimin kolaylaştığı bir dönemde bilgi kirliliği ciddi bir sorun haline gelmiştir. Ebeveynlerin kafası çok karışık. Özellikle çocuk yetiştirme gibi hassas bir alanda doğru bilgiye doğru kişilerden ulaşmak büyük önem taşımaktadır. MomTalks, 8 yıldır en değerli uzmanları ebeveynler ve eğitimcilerle buluşturarak kaliteli içerik küratörlüğü hizmeti sunmaktadır. Ailelerin geleceğiyle başladığını düşünerek, anne-baba eğitimi bir ulusal mesele olduğunu biliyoruz ve her yıl daha fazla aile ve eğitimciye ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.

MomTalks'un ortağı, aile ve çocuk yazarı Zeynep İşman, aile eğitiminin giderek önem kazandığını vurgulayarak, "Mutlu, ahlaki ve değerlere sahip bireyler yetiştirmek sağlıklı bir toplum için önemlidir. Aile, bir çocuğun ilk okuludur ve pek çok değer aile içinde yeşerir. Bu inançla, şimdiye kadar binlerce ebeveyn ve eğitimciye dokunduk. Etkinliklerimizi hibrit bir şekilde düzenleyerek yurt içinden ve yurt dışından ailelerle buluştuk. MomTalks artık bu güzel platformu tüm ülke genelindeki ailelere taşımayı hedefliyoruz" dedi.

Etkinlik boyunca katılımcılar, fuaye alanında markaların stantlarıyla buluşma fırsatı buldular. Ürün tanıtımları ve çeşitli atölyeler gerçekleştirildi.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi