Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Mobil Göç Noktası Araçları Çanakkale’de

Düzensiz göçle mücadele kapsamında Çanakkale'de hayata geçirilen "Mobil Göç Noktası" uygulaması, 2 araçla faaliyete başlamıştır.

Mobil Göç Noktası Araçları Çanakkale’de

Vali İlhami Aktaş, İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı, İl Jandarma Komutanı J. Albay Sadi Akman ve diğer yetkililerle birlikte İskele Meydanı'nda bulunan Mobil Göç Noktası aracını ziyaret ederek incelemelerde bulunmuşlardır. İncelemeler sırasında Vali Aktaş, yetkililerden araç hakkında bilgi almıştır.

Mobil Göç Noktası aracı, düzensiz göçmenlerin tespitini kolaylaştıran ve hızlandıran bir sistemdir. Vali İlhami Aktaş, araçtaki görevlilere teşekkür ederek çalışmalarında başarılar dilediğini belirtmiştir. Düzensiz göçle mücadelenin kararlılıkla ve kesintisiz bir şekilde devam ettiğini vurgulayan Vali Aktaş, Mobil Göç Noktası aracının yabancıların yasal kalış haklarını hızla tespit ettiğini ve yasal olarak kalma hakkı olmayan yabancıların geri gönderme merkezlerine gönderilerek sınır dışı işlemlerinin hızlandığını ifade etmiştir.

Düzensiz göçle mücadele kapsamında yapılan uygulama ve denetimlerde, güvenlik güçleri şüphelendikleri kişilerin kimliklerini kontrol etmektedir. Kimlik ibraz edemeyen yabancılar, gerekli kontrollerin yapılması için Mobil Göç Noktası aracına davet edilmektedir. Burada Göç İdaresi Başkanlığı personeli, göç veri tabanı üzerinden biyometrik verilerin parmak izi sorgulamasını gerçekleştirmektedir. Yasal kalış hakkı olmadığı belirlenen yabancılar, geri gönderme merkezlerine gönderilerek sınır dışı işlemleri başlatılmaktadır.

Bu tür uygulamalar, düzensiz göçle mücadelede etkinlik sağlamak ve güvenlik güçlerinin denetim yeteneklerini artırmak amacıyla gerçekleştirilmektedir. Göçmenlerin yasal haklarının korunması ve ülkenin güvenlik çıkarlarının gözetilmesi hedeflenmektedir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi