Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
MİT terör örgütü PKK'nın sözde istihbarat yapılanmasını çökertti

MİT terör örgütü PKK'nın sözde istihbarat yapılanmasını çökertti


Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK'nın istihbarat yapılanmasında faaliyet gösteren Halil kod adlı Sadık Topaloğlu ve Mehmet Savaş'ı İstanbul'da yakaladı.

MİT terör örgütü PKK'nın sözde istihbarat yapılanmasını çökertti

Güvenlik kaynaklarından elde edilen bilgilere göre, MİT'in yoğun çalışmaları neticesinde PKK'nın istihbarat yapılanması deşifre edildi. Örgüt mensubu oldukları belirlenen Sadık Topaloğlu ve Mehmet Savaş, MİT ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ortak operasyonla İstanbul'da gözaltına alındı.

MİT, Sadık Topaloğlu'nu adım adım takip ederek, illegal yollarla Irak/Kandil'e geçip istihbarat eğitimi aldığını ve bu süreçte örgüt sorumlularından Cemil Bayık ile görüştüğünü tespit etti. Türkiye'ye döndükten sonra gazetecilik kisvesi altında örgüte bilgi topladığı ve Mehmet Savaş ile birlikte paravan şirketler aracılığıyla Suriye'deki örgüt mensuplarına malzeme tedarik ettikleri ortaya çıktı. MİT ve İstanbul Emniyeti'nin ortak operasyonuyla yakalanan Sadık Topaloğlu ve Mehmet Savaş, terör örgütüne üye olma suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi