Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Minik ellerin büyük hayalleri

Minik ellerin büyük hayalleri


Samsun'un Ayvacık ilçesindeki küçük öğrenciler, kültürel değerlerin önemini anlamak ve sorumluluk duygularını geliştirmek amacıyla bir dizi etkinliğe katıldı.

Minik ellerin büyük hayalleri

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen bu etkinlikler, öğrencilerin özgüvenlerini ve sorumluluk duygularını geliştirmeyi, yeni ilgi alanları oluşturmayı ve milli kültürel değerleri kazandırmayı hedeflemektedir. Ayvacık Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, Ayvacık Anaokulu ve Hasan Uğurlu İlkokulu'ndaki öğrencilerle bu amaç doğrultusunda farklı etkinlikler düzenledi.

"Minik Eller, Büyük Hayaller" adlı etkinlik kapsamında Ayvacık Anaokulu öğrencilerine el sanatları öğretmeni Büşra Totuk tarafından ebru sanatı tanıtıldı ve öğrencilerle birlikte eserler üretildi. Öğrenciler, öğretmenleriyle birlikte ebru sanatında eserler üretmenin keyfini yaşadılar.

Aynı projenin bir parçası olarak Ayvacık Hasan Uğurlu İlkokulu'nda başka bir etkinlik gerçekleştirildi. El sanatları öğretmeni İbrahim Kabakçı, öğrencilere bezayağı örgü tekniğini tanıttı ve birlikte eserler ürettiler. Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği bu etkinlikte öğretmen, bu dokuma tekniğinin ortaya çıkışı, bu yöntemle dokunan nesnelerin kullanım alanları ve bu kültürel değerlerin korunması için neler yapılması gerektiği hakkında bilgi verdi. Ardından örnek bir örme uygulaması gerçekleştirildi. Öğrenciler, tezgahın başına geçerek üretim yapmanın ve kültürel bir sanat etkinliğini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadılar.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi