Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Milli boksörlerin hedefi dünya şampiyonluğu

Milli boksörlerin hedefi dünya şampiyonluğu


Cizre'de yaşayan milli boksörler Yalgettekin ve Benek, okuldaki boks ringinin tadilatta olması nedeniyle ilçedeki özel bir boks salonunda Rıdvan Budak'ın gözetiminde yoğun antrenmanlar yaparak Dünya şampiyonalarına hazırlanıyorlar.

Milli boksörlerin hedefi dünya şampiyonluğu

Şırnak Cizre Fen Lisesi öğrencisi Pınar Benek (18) ve mezun olan Nurselen Yalgettekin (20), boks kariyerlerinde elde ettikleri başarıları dünya şampiyonluklarıyla taçlandırmak istiyorlar. Cizre Fen Lisesi, akademik başarılarının yanı sıra sportif başarılarıyla da tanınan bir okuldur. Beden Eğitimi öğretmeni Rıdvan Budak tarafından yetiştirilen Nurselen Yalgettekin ve Pınar Benek, önce Türkiye şampiyonu oldular ve ardından Avrupa'da dereceler elde ederek milli formayı giydiler. Şimdi hedefleri, Dünya şampiyonalarında altın madalya kazanarak Türkiye'ye dönmektir.

Nurselen Yalgettekin, lisede akademik eğitiminin yanı sıra boks alanında da büyük başarılara imza attı. 2021 yılında Elazığ'da Türkiye şampiyonu, 2023 yılında Kocaeli'de 22 yaş altı Türkiye şampiyonu oldu. Üniversite eğitimini tamamladıktan sonra milli forma ile Karadağ'da 22 yaş altı Avrupa ikincisi oldu ve bu yıl da Kocaeli'de büyükler Türkiye şampiyonu unvanını kazandı. Yalgettekin, Ekim ayında Kazakistan'da düzenlenecek Büyükler Dünya Şampiyonası'nda altın madalya için mücadele edecek.

Pınar Benek ise Cizre Fen Lisesi 12. sınıf öğrencisi olarak hem akademik hem de spor alanında başarılı bir öğrenci. 2022 yılında Kırıkkale'de Yıldız Erkekler ve Kadınlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası'nda 54 kiloda birinci oldu. Aynı yıl İtalya'da yıldızlar Avrupa üçüncüsü, bu yıl da Mersin'de gençler Türkiye şampiyonu, Düzce'de liseler arası Türkiye şampiyonu ve Hırvatistan'da gençlerde Avrupa üçüncüsü oldu. Pınar Benek, kasım ayında Hırvatistan'da gerçekleştirilecek Gençler Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek ve ayrıca Dubai'de yapılması planlanan Liseler Arası Dünya Şampiyonası'nda da mücadele edecek.

Nurselen Yalgettekin, hedefinin 2028 Los Angeles Olimpiyatları'nda altın madalya kazanmak olduğunu belirtiyor. Yalgettekin, boksa 6 yıl önce başladığını ve kariyerinde bir Avrupa ikinciliği, bir Avrupa üçüncülüğü ve 3 Türkiye şampiyonluğu bulunduğunu söylüyor. Ekim ayındaki Büyükler Dünya Şampiyonası'nda milli formayı en iyi şekilde temsil etmek ve altın madalya kazanmak için çalışmalarına devam ettiğini ifade ediyor. Ayrıca, 2028 Los Angeles Olimpiyatları'na katılarak ülkesine madalya getirmek en büyük hedefi olduğunu vurguluyor

"Şampiyonalardaki hedefim, altın madalya ile ülkeme dönmek ve bayrağımı göndere çekmektir"
Yaz ayında Dubai'de yapılacak Dünya Oyunlarına ve Hırvatistan'da yapılacak olan Dünya Gençler Boks Şampiyonasına katılmaya hak kazandığını söyleyen Milli Boksör Pınar Benek, "Cizre Fen Lisesi son sınıf öğrencisiyim. Boksa 3 sene önce başladım. Cizre Fen Lisesini kazandıktan sonra şu an hem antrenörüm hem de beden eğitimi öğretmenim olan Rıdvan budak ile tanıştım. Onunla beraber boks öğrenmeye başladım. Pandemi sürecinde eğitimlerimi online olarak aldıktan sonra katıldığım ilk müsabakada Türkiye şampiyonu oldum. İtalya'da yapılan Yıldızlar Avrupa Şampiyonası'nda Avrupa 3.'sü oldum. Bu sene gençler kategorisinde katıldığım Türkiye Şampiyonası'nda şampiyon oldum. Hırvatistan'da yapılan Avrupa 3.'sü oldum. Bu yıl liseler arası yapılan şampiyonada Türkiye şampiyonu oldum. Liseler arası ve Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası'nda Türkiye şampiyonu olduğum için bu yaz ayında Dubai'de yapılacak Dünya Oyunlarına ve Hırvatistan'da yapılacak olan Dünya Gençler Boks Şampiyonasına katılmaya hak kazandım. Hedefim her iki müsabakada da altın madalya ile ülkeme dönmek ve bayrağımı göndere çekmektir. Bu iki Dünya Şampiyonası'na katılacağım için antrenörümle birlikte yoğun antrenmanlara başladık. Günde iki idman yapıyoruz. Bunun yanında akademik eğitimlerimi de sürdürmeye çalışıyorum. Şuan Cizre Fen Lisesi son sınıf öğrencisiyim, hedefim hukuk fakültesini kazanmak" şeklinde konuştu.
Dünya şampiyonalarında milli boksörlerden altın madalya beklediğini ifade eden Antrenör ve Cizre Fen Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Rıdvan Budak, "Nurselen ve Pınar büyük başarılara imza attı. 2021 yılından beri katıldıkları müsabakalarda şampiyon oluyorlar. Sporcularımız boksun yanında Fen lisesi öğrencisi akademik başarının yanında sporda da büyük başarılar elde edilebileceğini kanıtladılar. Bu başarıları gören gençlerimiz milli sporcularımızı örnek aldılar. İki sporcumuz da bu yıl Dünya Şampiyonası'na katılacak. Hazırlıklarımız çok yoğun şekilde devam ediyor. Günde 2 antrenman yapıyoruz. Sporcularımız aynı zamanda okulda akademik eğitimlerini de sürdürüyor. İki sporcumuzun da azmine güveniyoruz. Dünya şampiyonasında altın madalya bekliyoruz" ifadelerinde bulundu.
Okullarının akademik başarıların yanı sıra sportif başarılarla da bölgede isminden söz ettiğini aktaran Cizre Fen Lisesi Müdürü Behzat Moran, "Akademik olarak iyi bir okuluz ama sportif alanında yapılan başarılar bizi onurlandırıyor. Bu öğrencilerimizde okulda başarılı öğrencilerimiz. Akademik başarıları ne kadar iyiyse sportif başarılarla da bunu taçlandırmaları bizi gayet mutlu ediyor" dedi.

Muhabir : İrfan Üstün
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi