Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Meslek liselerinin final heyecanı

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri Bilgi ve Kültür Yarışması'nın final bölümü başlamıştır.

Meslek liselerinin final heyecanı

Başarılı bir şekilde elemeleri geçen 8 okul, final müsabakasına katılmaktadır. Yarışma, Kayseri Kadir Has Kültür Merkezi'nde düzenlenmektedir. Final müsabakasına AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahit Cıngı, İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katılmaktadır.

İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse konuşmasında, ülkelerin kalkınmasında ve gelişmesinde bilgi birikimi, beceri ve çalışma alışkanlığına sahip bireylerin yetiştirilmesinin önemine değinmiştir. Mesleki eğitimin iki temel amaca hizmet ettiğini belirtmiş ve meslek lisesi öğrencilerinin hayata hazırlanması ve sosyal yaşama katılımlarının önemini vurgulamıştır.

AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahit Cıngı ise meslek liselerinin bir ülkenin gelişimi için büyük bir öneme sahip olduğunu ifade etmiştir. Mesleki ve teknik liselerde meslek edinen gençlerin geleceklerine güvenle baktıklarını ve istihdam konusunda avantajlı olduklarını belirtmiştir. Üniversite eğitimi sonrasında da uzmanlaşmaları için mesleki eğitimin önemine vurgu yapmış ve meslek lisesinin memleket meselesi olduğunu ifade etmiştir.

Konuşmaların ardından finale kalan 8 okul birincilik için yarışmış ve diğer meslek lisesi öğrencileri de arkadaşlarını alkışlar ve sloganlarla desteklemiştir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi