Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Mersin ve İstanbul'da 521 milyon 100 bin TL'lik kaçak eşya ele geçirildi

Mersin ve İstanbul'da 521 milyon 100 bin TL'lik kaçak eşya ele geçirildi


Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri, Mersin ve İstanbul'da düzenledikleri iki ayrı operasyonda toplamda 521 milyon 100 bin TL değerinde kaçak eşya ele geçirdi.

Mersin ve İstanbul'da 521 milyon 100 bin TL'lik kaçak eşya ele geçirildi

Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü'nün yürüttüğü risk analizi ve istihbari çalışmalar sonucu, usulsüzlük yaptığı tespit edilen bir firmaya ait konteynerler incelendi. Bu konteynerlerde, ikiz konteyner yöntemiyle Türkiye'ye kaçak eşya sokulmaya çalışıldığından şüphelenilmesi üzerine, plastik hammadde olarak beyan edilen konteynerlerde farklı markalarda kaçak ticari eşyalar bulundu. Cep telefonları, kol saatleri, güneş gözlükleri ve oyun konsolları gibi çeşitli ürünlerden oluşan yaklaşık 36 ton 360 kilogram ağırlığındaki kaçak eşyanın piyasa değerinin yaklaşık 505 milyon TL olduğu açıklandı.

İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ve İstanbul Deniz Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerinin Ambarlı Gümrük Müdürlüğü'nde gerçekleştirdiği operasyonda ise, risk analizi ve hedefleme çalışmaları sonucunda mercek altına alınan bir konteynerde kaçak sigaralar bulundu. Konteynerdeki kolilerin demir kaplamalarla sabitlendiği ve içerisine yabancı bandrollü kaçak sigaraların gizlendiği tespit edildi. Operasyonda ele geçirilen 230 bin paket yabancı bandrollü kaçak sigaranın piyasa değerinin yaklaşık 16 milyon 100 bin TL olduğu öğrenildi. Olaylarla ilgili soruşturmalar, ilgili cumhuriyet başsavcılıkları tarafından sürdürülmektedir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi