Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Mersin'de 'sazan sarmalı' yöntemiyle dolandırıcılık yapan 5 şüpheli yakalandı

Mersin'de yapılan bir operasyonla, 'sazan sarmalı' olarak bilinen yöntemle gerçekleştirilen dolandırıcılık suçuna karıştıkları iddia edilen 5 şüpheli gözaltına alındı.

Mersin'de 'sazan sarmalı' yöntemiyle dolandırıcılık yapan 5 şüpheli yakalandı

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, B.G. adlı bir kişinin yanı sıra diğer kişilerin de bu yöntemle dolandırıcılık yaptığı tespit edildi. Operasyon kapsamında B.G. ile birlikte V.G.A., C.Ö., R.H. ve T.E. isimli şüpheliler gözaltına alındı. B.G.'nin daha önce 'bilişim yoluyla dolandırıcılık' suçundan kaydının olduğu ve arandığı belirlendi.

Yapılan incelemeler sonucunda şüphelilerin cep telefonlarında sazan sarmalı yöntemiyle cinsel şantaj, kendilerini uzlaşmacı avukat olarak tanıtarak ve kapora dolandırıcılığı gibi suçları işledikleri tespit edildi. 12 mağdurdan toplamda 1 milyon 384 bin 500 TL'lik dolandırıcılık yapıldığı belirlenirken, operasyonda 14 bin TL nakit para, banka kartları ve suçta kullanılan diğer dijital materyaller ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Bu tür dolandırıcılık yöntemlerine karşı dikkatli olmak ve güvenilir kaynaklardan bilgi almak önemlidir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi