Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Mersin'de öğrenciler eğlenerek öğreniyor

Mersin'de öğrenciler eğlenerek öğreniyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi, dezavantajlı mahallelerdeki çocuklara destek olmak amacıyla açtığı kurs merkezleriyle eğitimde fırsat eşitliği sağlamayı hedeflemektedir.

Mersin'de öğrenciler eğlenerek öğreniyor

Bu kapsamda, LGS (Liselere Geçiş Sistemi) kurs merkezlerinde satranç turnuvası düzenlenmiştir. Kazanlı Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi'nde gerçekleşen turnuva, çocukların analitik düşünme ve problem çözme becerilerini geliştirmeyi amaçlamaktadır.

Satranç, özellikle küçük yaşlarda başlanıldığında çocuklara mantıksal düşünme yeteneği kazandıran, planlama ve strateji oluşturma becerilerini geliştiren bir oyundur. Bu nedenle, çocukların sınavlara daha konsantre olmalarını ve zamanı iyi kullanabilmelerini desteklemek amacıyla satranç turnuvası düzenlenmiştir. Turnuva, çocuklar arasında heyecanlı bir rekabet ortamı yaratırken, birinci, ikinci ve üçüncü olan öğrencilere madalyalar verilmiştir.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'na bağlı Kazanlı Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi Rehber Öğretmeni Gamze Özdemir, 18 LGS kurs merkezinde satranç turnuvası düzenlediklerini ve çocukların bu etkinlik sayesinde keyifli vakit geçirdiklerini belirtmiştir. Satrancın sadece bir oyun olmadığını vurgulayan Özdemir, strateji, zeka ve sabrın birleşimi olduğunu ve çocukların satranç aracılığıyla bu becerilerini geliştirdiğini ifade etmiştir. Büyükşehir Belediyesi olarak çocukların eğitim hayatını desteklemenin yanı sıra sosyal yaşamlarını da önemsediklerini belirten Özdemir, turnuvayı geleneksel hale getirmeyi planladıklarını ve tüm öğrencilere teşekkür etmiştir.

Satranç turnuvasında birinci olan Kaan Kartal, satrancı sevdiğini ve etkinliğin LGS stresinden uzaklaşmasına yardımcı olduğunu dile getirmiştir. Satrancın hayata farklı bakış açıları kazandırdığını ve daha hızlı düşünmeyi kolaylaştırdığını ifade eden Kartal, derslerine de olumlu etkileri olduğunu belirtmiştir. Bu tür sosyal etkinlikler sayesinde eğlenerek öğrendiklerini vurgulamıştır.

Turnuvada üçüncü olan Berkan Olgar ise turnuvanın kendisi için keyifli geçtiğini ve satrancın zihinsel açıdan faydalı olduğunu ifade etmiştir. Olgar, kurs merkezinde hem ders çalışabildiklerini hem de sosyalleşebildiklerini belirtmiştir. Eğitiminin diğer yerlere göre daha iyi ve kaliteli olduğunu dile getiren Olgar, buraya gelmekten memnuniyet duyduğunu söylemiştir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi