Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Mersin'de gençler, belediyenin açtığı fiziksel yeterlilik kursunda sınavlara hazırlanıyor

Mersin'de gençler, belediyenin açtığı fiziksel yeterlilik kursunda sınavlara hazırlanıyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi, Polis Meslek Eğitim Merkezi, Polis Meslek Yüksek Okulu, Milli Savunma Üniversitesi, bekçilik, subaylık, Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu ile Astsubay Eğitim Merkezi sınavlarına hazırlanan gençlere yönelik fiziki yeterlilik kursları düzenlemektedir.

Mersin'de gençler, belediyenin açtığı fiziksel yeterlilik kursunda sınavlara hazırlanıyor

Bu kurslar, gençlerin sınavlara daha iyi bir şekilde hazırlanmalarını sağlamak amacıyla ücretsiz olarak sunulmaktadır.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı bünyesinde gerçekleştirilen kurslar, normalde maliyetli olan eğitimlere erişimi kolaylaştırmaktadır. Kurslar, Seyfi Alanya Spor Salonu'nda haftanın 5 günü uzman antrenörler eşliğinde gerçekleştirilmektedir. Gençler, yoğun ve disiplinli bir tempoda çalışarak kondisyonlarını ve fiziksel yeterliliklerini geliştirmekte ve sınavlara hazırlanmaktadır. Ayrıca, kursiyerlerin yeterliliklerini ölçmek için sınav parkurlarında da uygulamalar yapılmaktadır.

Serhat Taşma, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi'nde fitness ve yüzme antrenörü olarak görev yapmaktadır. POMEM, BESYO, MSÜ, ASEM ve bekçilik sınavlarına hazırlanan gençlere fiziki yeterlilik kursu verdiklerini belirtmektedir. Kursun haftanın 5 günü gerçekleştirildiğini ve parkur, kuvvet, kros koşusu ve kondisyon çalışmalarını içerdiğini ifade etmektedir. Ayrıca, kursiyerlerin eksik yönlerini tespit ederek çalışmaları ona göre planladıklarını ve birebir ilgilendiklerini vurgulamaktadır.

Taşma, dışarıdaki kursların maliyetli olduğunu ve belediye bünyesinde ücretsiz olarak sunulan kurslarda kursiyerlere birebir destek verdiklerini belirtmektedir. Bu sayede gençlerin kondisyon, parkur ve kuvvet eksikliklerini gidermelerine yardımcı olmaktadırlar.

Ücretsiz kurslardan faydalanan gençler, hedeflerine odaklanarak çalışma imkanı bulmaktadır. Bir kursiyer olan Berfin Sude Bensol, önceleri farklı kurslara gittiğini ancak beklentilerini karşılamadığını belirtmektedir. Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin kursuna gelerek büyük bir ilerleme kaydettiğini ve sınavı kazanacağına inandığını dile getirmektedir. Ayrıca, hocaların öğrencilere yargılamadan yardımcı olduklarını ve sürekli tekrarlarla hareketleri öğrettiklerini ifade ederek daha fazla özgüven kazandığını ve motive olduğunu belirtmektedir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi