Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Merdiven altı firmalara 'kaçak gözlük ve saat' operasyonu: 5 gözaltı

Merdiven altı firmalara 'kaçak gözlük ve saat' operasyonu: 5 gözaltı


İstanbul'da kaçak güneş gözlüğü ve saat satan işyerlerine yönelik düzenlenen operasyonda 5 kişi gözaltına alındı.

Merdiven altı firmalara 'kaçak gözlük ve saat' operasyonu: 5 gözaltı

Toplam piyasa değeri 100 milyon lirayı aşan kaçak güneş gözlüğü ve saatlerden oluşan 43 bin 822 ürün ele geçirildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, Kurban Bayramı ve tatil sezonu öncesi kaçak ürün satıcılarına yönelik geniş çaplı bir operasyon düzenlendi.

Soruşturma çerçevesinde Fatih ve Beykoz ilçelerinde belirlenen işyerlerine ve depolara operasyon yapıldı. Haksız kazanç elde etmek amacıyla ülkeye yasa dışı yollarla sokulan ürünlerin piyasaya sürüldüğü tespit edilen şüphelilerin yakalanması için düzenlenen operasyonda, 5 kişi gözaltına alındı. Şüphelilere ait adreslerde yapılan aramalarda ise 22 bin 951 güneş gözlüğü, 20 bin 702 kol saati ve 169 duvar saati olmak üzere toplamda 43 bin 822 kaçak ürün ele geçirildi.

Yakalanan 5 şüpheli ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. Şahıslar hakkında "5607 Sayılı Kanuna Muhalefet" suçundan adli işlem başlatıldı. Operasyonda ele geçirilen binlerce kaçak gözlük ve saat ise İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün avlusunda sergilendi.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi