Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Matematik öğretmeni adaylarının, dijital içerik tasarlama becerileri geliştirilecek

Matematik öğretmeni adaylarının, dijital içerik tasarlama becerileri geliştirilecek


Kastamonu Üniversitesi, matematik öğretiminde yeni yöntemlerin geliştirilmesi amacıyla bir proje başlatmıştır.

Matematik öğretmeni adaylarının, dijital içerik tasarlama becerileri geliştirilecek

Bu proje, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından yürütülen "Cumhuriyetimizin 100. Yılı Özel Çağrısı"na sunulan projeler arasından kabul edilmiştir. Projenin başlığı "Matematik Öğretmeni Adaylarının Video Temelli Mesleki Gelişim Ortamında Dijital İçerik Tasarlama ve Uygulama Becerilerinin Geliştirilmesi"dir ve Dr. Öğretim Üyesi Fadime Ulusoy tarafından yürütülmektedir.

Proje kapsamında, matematik öğretmeni adaylarının dijital içerik tasarlama ve uygulama becerileri video temelli bir mesleki gelişim ortamında geliştirilmektedir. Bu amaç doğrultusunda, öğretmen adayları dinamik geometri yazılımı içeren etkinliklerin niteliğini teknolojik, matematiksel ve pedagojik bileşenleri bütüncül şekilde düşünerek artırmayı öğrenmektedir.

Proje ayrıca üç aşamalı bir yöntemsel yaklaşımı benimsemekte ve bu yaklaşımın diğer disiplinlerdeki öğretmen eğitimcilerine ilham vermesi hedeflenmektedir. Çalışma, fark etme ve etkinlik kalitesi ile ilgili iki teori arasında kurulan bir teori ağıyla alanda önemli ve yenilikçi kuramsal katkılar sunmayı hedeflemektedir.

Proje kapsamında öğretmen adayları tarafından tasarlanan dijital etkinlikler ve bu etkinliklerin öğretim videoları bir web sitesinde sunulacak ve bu içerikler araştırma yapma ve proje tasarlama imkanı sunacak. Ayrıca dijital etkinlikler temel alınarak etkileşimli bir bilimsel kitap hazırlanması planlanmakta ve bu kitabın eğitimciler, kitap yazarları ve program geliştiricileri için nitelikli dijital etkinlik tasarlama ve uygulama süreçlerinde rehberlik etmesi amaçlanmaktadır.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, projenin eğitimde dijital araçların kullanımını teşvik ettiğini ve eğitim kalitesini artırmayı hedeflediğini belirtmiştir. Ayrıca, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal'a projeye verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etmiştir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi