Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Mardin'deki yangınlarda bin 700 dönümün üzerinde buğday tarlası küle döndü

Mardin'in Kızıltepe ve Derik ilçelerinde meydana gelen 9 ayrı noktada çıkan yangınlarda, ilk belirlemelere göre bin 700 dönümün üzerinde buğday ekili arazi küle döndü.

Mardin'deki yangınlarda bin 700 dönümün üzerinde buğday tarlası küle döndü

Kızıltepe ilçesinde 4, Derik ilçesinde ise 5 farklı bölgede yangınlar meydana geldi. Yangınların çıkış nedeni henüz belirlenemedi ancak rüzgarın da etkisiyle hızla yayıldığı belirtildi. Vatandaşların ihbarı üzerine itfaiye ekiplerinin yanı sıra iş makineleri ve traktörlerle köylüler de müdahalede bulundu. Bazı noktalardaki yangınlar, rüzgarın etkisiyle 2 gün boyunca sürdü, ancak yapılan çalışmalarla kontrol altına alındı. Yangınlar sonucunda bin 700 dönümün üzerinde buğday ekili arazi zarar gördü ve küle döndü. Yangınlara müdahalede bulunan 2 traktör de zarar gördü. Kızıltepe Zahireciler Derneği tarafından yapılan açıklamada, Derik ilçesine bağlı Halıtveran, Doğancı ve Kayacık köylerinde meydana gelen yangında bin 300 dönüm buğday tarlasının yanıp kül olduğu belirtildi ve hasar tespit çalışmalarının devam ettiği ifade edildi. Yangınlarla ilgili jandarma tarafından inceleme başlatıldı.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi