Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Mardin’de kaçak elektrik kullanımına jandarma destekli müdahale

Mardin’de kaçak elektrik kullanımına jandarma destekli müdahale


Dicle Elektrik Mardin İl Müdürlüğü, Derik ilçesinde tespit edilen 97 adet hacizli ve abonesiz trafoyu, 22 Temmuz'da güvenlik güçleri eşliğinde toplamaya başladı. Bu çalışmalar sonucunda yıllık yaklaşık 90 milyon TL tutarında kaçak tüketimin önüne geçileceği bildirildi.

Mardin’de kaçak elektrik kullanımına jandarma destekli müdahale

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde faaliyet gösteren Dicle Elektrik, Mardin'de jandarma destekli bir operasyonla, hiçbir kaydı olmadan kaçak olarak kurulan trafoları toplarken borcunu ödemeyen abonelerin de hizmetlerini sonlandırıyor. Borcunu ödemeyen ve kaçak kullanımda ısrar eden abonelerin trafoları icra müdürlüğü kararıyla muhafaza altına alınıyor.

Mardin’in Derik ilçesine bağlı kırsal Atlı ve çevresindeki mahallelerde, borcu bulunan tarımsal sulama abonelerinin elektriği kesildi. Kaçak trafolar tespit edilerek el konuldu. Jandarmanın aldığı güvenlik tedbirleriyle bölgeye giriş yapan saha ekipleri, 118 personel, 2 vinç, 3 kamyon, 1 kepçe, 10 platform ve 30 binek araç ile kontroller gerçekleştirdi. Borcu bulunan ve ödeme yapmayan tarımsal sulama abonelerinin elektrikleri kesildi. Yetkililer, operasyon sonucunda yıllık yaklaşık 90 milyon TL tutarında kaçak tüketimin önleneceğini belirtti.

Dicle Elektrik yetkilileri, bu çalışmanın diğer il ve ilçelerde de yapılacağını duyurdu. Borçlu abonelere borçlarını ödemeleri için çağrıda bulunuldu. Operasyonların sonucunda bölgedeki kaçak tüketimin önemli ölçüde azaldığını ve bu çalışmaların vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandığını bildirdi. Açıklamada, "Operasyonlar sırasında bazı çalışma arkadaşlarımız saldırılara maruz kalıyor. Kayıp-kaçakla mücadele çalışmalarında destek sağlayan adli ve idari makamlar ile güvenlik birimlerine teşekkür ederiz" denildi.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi