Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Manisa İtfaiyesi anız yangınlarına karşı uyardı

Manisa İtfaiyesi anız yangınlarına karşı uyardı


Manisa Büyükşehir Belediyesi, ekin tarlalarında ve otluk alanlarda artan yangınlara karşı vatandaşları uyarmıştır. Havaların ısınmasıyla birlikte meydana gelen yangınların doğaya ve hayvanlara zarar verdiği vurgulanmış ve yangına sebep olanlar hakkında yasal işlem yapılacağı belirtilmiştir.

Manisa İtfaiyesi anız yangınlarına karşı uyardı

Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, son günlerde ekin tarlalarında biçim işlemlerinin yapılmasıyla birlikte yangınların arttığı ifade edilmiştir. Bu yangınların bilinçsizce anız yakılmasından kaynaklandığı ve ciddi maddi zararlara neden olduğu belirtilmiştir. Ayrıca anız yangınlarının doğada yaşayan canlılara ve insan sağlığına zarar verebildiği vurgulanmıştır. Yangınların komşu tarlalara sıçraması, hayvan barınaklarının ve yerleşim birimlerinin zarar görmesi gibi risklerin de bulunduğu ifade edilmiştir. Anız yangınlarının topraktaki faydalı canlıları ve organik maddeyi yok ederek olumsuz etkiler yarattığına dikkat çekilmiştir. Söndürme çalışmaları sırasında da büyük miktarlarda su kullanımıyla zaman ve maliyet kayıplarının yaşandığı belirtilmiştir.

Bu bağlamda, Manisa Büyükşehir Belediyesi vatandaşlardan anız yakmamalarını ve bu konuda duyarlı olmalarını istemiştir. Yangına sebep olanlar hakkında ise yasal işlemlerin başlatılacağı belirtilmiştir. Yangınların önlenmesi ve doğal kaynakların korunması için vatandaşların işbirliği yapması önemlidir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi