Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Malatya'da 'change' araç operasyonu: 6 tutuklama

Malatya'da 'change' araç operasyonu: 6 tutuklama


Malatya merkezli olarak gerçekleştirilen "change" araç operasyonunda, ağır hasarlı araçların şasi ve motor numaralarını başka araçlarla değiştirerek haksız kazanç sağlayan şahıslar hedef alındı. Bu operasyon kapsamında 12 kişi gözaltına alındı.

Malatya'da 'change' araç operasyonu: 6 tutuklama

Malatya'da 6 Şubat depremi sonrasında kullanılamaz hale gelen araçların motor ve şasi numaralarının, hacizli, çalıntı veya yurtdışından getirilen aynı model ve marka araçların numaralarıyla değiştirildiği belirlendi. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, 6 aylık teknik ve fiziki takip sonucunda, şüphelilere ait kayıtlı 267 araçtan 47'sinin şasi ve motor numaralarının değiştirildiğini tespit etti. Operasyon, Malatya, İstanbul, Bursa, Isparta, Hatay illerinde ve Suriye'nin Afrin kentinde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi ve 10 şüpheli gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüpheliler, polis merkezindeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan zanlılardan 6'sı tutuklandı, 1'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer şüpheliler ise serbest bırakıldı. Bu şekilde, operasyon sonucunda şüpheli şahısların faaliyetlerinin önüne geçilmeye çalışılmaktadır.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi