Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
LGS birincileri, ortaokul öğrencilerine rol model oluyor

LGS birincileri, ortaokul öğrencilerine rol model oluyor


Samsun'da, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında birinci olan öğrenciler, deneyimlerini ortaokul öğrencileriyle paylaşmak için bir araya geliyor.

LGS birincileri, ortaokul öğrencilerine rol model oluyor

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen "HEDEF 2024 Lise Giriş Sınav Projesi" kapsamında, Kazım Karabekir İmam Hatip Ortaokulu Rehberlik Servisi'nden Rehber Öğretmen Ruşen Yıldırım tarafından "Biz Kazandık Sıra Sizde Projesi" hazırlandı. Bu proje çerçevesinde, LGS'de Samsun birincisi olan öğrenciler, "Kazım Karabekir İmam Hatip Ortaokulunda Buluşuyor" etkinliğinde ortaokul öğrencileriyle bir araya geldi.

Atakum İmam Hatip Lisesi, Aziz Atik Fen Lisesi, Canik Fen Lisesi, Emine-Ahmet Yeni Kız İmam Hatip Lisesi, Garip Zeycan Fen Lisesi ve Sosyal Bilimler Lisesi'nden 10. sınıf öğrencileri etkinliğe katıldı. Bu öğrenciler, LGS'de kendi okullarına birinci sırada yerleşen öğrencilere "Kendi liselerinin tanıtımı", "Başarı hikayelerinin paylaşılması", "Bundan sonraki hedefleri nedir?", "Bu hedefe nasıl ulaşmayı düşünüyorlar?" gibi konu başlıklarında bilgi paylaşımında bulundular.

Kazım Karabekir İmam Hatip Ortaokulu Müdürü İbrahim Teker, düzenlenen program hakkında bilgi vererek, projenin LGS'ye girecek öğrencilerin yeni bir bakış açısı kazanmalarını ve tecrübelerinden faydalanmalarını sağladığını belirtti. Projenin akran öğretimi ilkesine dayandığını ve etkinliğe katılan öğrencilerin LGS'de tam puan alarak yüksek başarı elde etmelerinin güzel bir taraf olduğunu vurgulayan Teker, bu projenin her yıl geleneksel olarak düzenlenmesine karar verdiklerini ifade etti.

Programda, Atakum İmam Hatip Lisesi birincisi Muhammet Salih Çetin, Aziz Atik Fen Lisesi birincisi Bilal Emre Çiçek, Canik Fen Lisesi birincisi Defne Ilgın Koçak, Emine-Ahmet Yeni Kız İmam Hatip Lisesi birincisi Zeynep Doruel, Garip Zeycan Yıldırım Fen Lisesi birincisi Ahmet Pekşen ve Sosyal Bilimler Lisesi birincisi Zeynep Akgül sunum gerçekleştirdi.

"Biz Kazandık Sıra Sizde Projesi"ne katılarak başarı hikayelerini paylaşan okul birincisi öğrencilere İbrahim Teker tarafından katılım sertifikaları verilerek etkinlik sona erdi.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi