Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Kuyu-2 operasyonunda Aydın’da 21 şüpheli yakalandı

Kuyu-2 operasyonunda Aydın’da 21 şüpheli yakalandı


Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen Kuyu-2 operasyonu çerçevesinde Aydın ilinde 21 organize suç örgütü üyesi yakalandı.

Kuyu-2 operasyonunda Aydın’da 21 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun 5 ilde yapıldığını ve toplamda 45 organize suç örgütü üyesinin yakalandığını duyurdu. Operasyonlarda Aydın'da Hakan Gürel'in liderliğini yaptığı bir suç örgütü, Erzurum'da Erkan Yaprak ve Muhammet Tokyay'ın liderliğini yaptığı bir suç örgütü, Karaman'da İbrahim Öztürk'ün liderliğini yaptığı bir suç örgütü çökertildi. Operasyonlar sonucunda elebaşları dahil olmak üzere toplam 45 şüpheli yakalandı. Bakan Yerlikaya, suç örgütü üyelerini her ne kadar kaçsalar da yakalayacaklarını ve adalet önüne çıkaracaklarını belirtti.

Aydın'ın Söke, Kuşadası, Didim ve Efeler ilçelerinde Söke Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlarda, 'Nitelikli Dolandırıcılık, Resmi Belgede Sahtecilik ve Vergi Usul Kanununa Muhalefet' suçlarını işlediği tespit edilen 21 şüpheli yakalandı. Bu şüphelilerin online satış platformlarında kurye olarak faaliyet gösterdikleri ve akaryakıt istasyonlarından yakıt alınmış gibi göstererek sahte faturalar ve fişlerle devleti yüksek meblağlarda zarara uğrattıkları belirlendi. Operasyonlar sırasında tabanca ve av tüfekleri, uyuşturucu madde, sahte fatura, fiş, senet ve tapular ile dijital materyaller ele geçirildi.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi