Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları için seminer düzenlendi

Kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları için seminer düzenlendi


Bayburt İl Müftülüğü, 2024 yılında Bayburt'tan kutsal topraklara gidecek hacı adayları için "Hac Hazırlık Seminerleri" düzenledi.

Kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları için seminer düzenlendi

Diyanet İşleri Başkanlığı ve seyahat acenteleriyle işbirliği içinde gerçekleştirilen 2024 hac organizasyonu kapsamında, il merkezi ve ilçelerden kutsal topraklara gidecek vatandaşlara yönelik Bayburt İl Müftülüğü tarafından Merkez Kaleardı Kur'an Kursunda hacı adaylarına 2 gün süren seminerler düzenlendi. Bu seminerlerde hac ibadetiyle ilgili bilgiler paylaşıldı.

Seminerlerin açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Bayram Danacı, hacın önemini ve mahiyetini anlattı. Danacı, hacın zor ve meşakkatli bir ibadet olduğunu, sabır, ahlak ve şuur gerektirdiğini vurguladı. Seminerlerde, İl Müftü Yardımcısı Fatma Tuba Altın kadın hacı adaylarına özel konular ve hac ibadeti hakkında bilgiler verdi. Hac ve Umre Şube Müdürü Sadi Bayoğlu ise sunumlar ve uygulamalarla hac yolculuğuyla ilgili hatırlatmalarda bulundu.

Sağlık konularında da bilgi aktarımı yapılan seminerlerde, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından görevlendirilen sağlık memurları tarafından hac ve umre konularında sunumlar ve eğitimler gerçekleştirildi. Programın sonunda hacı adaylarına ve görevlilere menenjit aşısı uygulanmasıyla seminerler sona erdi.

Bayburt İl Müftülüğü'nün düzenlediği "Hac Hazırlık Seminerleri" ile hacı adaylarına hac ibadetiyle ilgili bilgilendirme ve hazırlık yapma imkanı sağlanmıştır. Bu seminerler, katılımcıların kutsal topraklara daha bilinçli ve hazır bir şekilde gitmelerini amaçlamaktadır.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi