Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Kütahya Ahmet Yakupoğlu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri “Bahar Nefesi Çalıştayı”nda

Kütahya Ahmet Yakupoğlu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri “Bahar Nefesi Çalıştayı”nda


Kütahya Ahmet Yakupoğlu Güzel Sanatlar Lisesi'nin 9. sınıf resim bölümü öğrencileri, Temel Sanat Eğitimi dersi kapsamında düzenlenen bir gezi ve çalıştaya katılmışlardır.

Kütahya Ahmet Yakupoğlu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri “Bahar Nefesi Çalıştayı”nda

Öğrenciler, resim öğretmenleri Mehmet Emin Köken, Şaban Uysal ve Gökhan Erzincan eşliğinde Ahmet Yakupoğlu Müzesi'ni ziyaret etmiş ve ünlü sanatçının eserlerini inceleme fırsatı bulmuşlardır. Ayrıca, Ahmet Yakupoğlu'nun yaşamış olduğu evi de ziyaret etmişlerdir.

Müze ziyaretinin ardından öğrenciler, Özbekistan'dan gelen sanatçılarla birlikte "Bahar Nefesi Çalıştayı"na katılmışlardır. Bu çalıştayda, Özbekistan Sanat Akademisi, Özbekistan Ulusal Sanat ve Tasarım Enstitüsü ve DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesi temsilcileri de yer almıştır. Çalıştay, Özbek Dili ve Kültür Merkezi Müdürü Süreyya Hanım tarafından koordine edilmiştir.

Çalıştayda, öğrenciler Orhan Cebrailoğlu'nun etkileyici sanat performansını izleme fırsatı bulmuş ve çalıştaya katılan sanatçıların eserlerini inceleme imkanı yakalamışlardır. Öğrenciler, sanatçılarla kısa sohbetler ederek eserler hakkında bilgi almış ve Art Trio tarafından yapılan portre çalışmalarıyla keyifli vakit geçirmişlerdir. Sanatçılar, tamamladıkları portreleri öğrencilere hediye ederek bu güzel anıyı ölümsüzleştirmişlerdir.

Okul Müdürü Mustafa Demir, bu gezi ve çalıştayın öğrencilerin sanatsal bakış açılarını geliştirmelerine ve farklı kültürlerle etkileşime girmelerine imkan sağladığını belirtmiştir. Aynı zamanda, Ahmet Yakupoğlu'nun eserlerini ve Özbekistan sanatını yakından tanımalarına da katkıda bulunmuştur. Bu tür etkinlikler, öğrencilerin sanata ve kültüre olan ilgilerini artırırken, onları farklı perspektiflerle buluşturarak sanatsal yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı olmaktadır.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi