Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Kuran-ı Kerim’i en iyi okumak için yarıştılar

Kuran-ı Kerim’i en iyi okumak için yarıştılar


Erzurum'da, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Kuran-ı Kerim'i Güzel Okuma" yarışmasının bölge finali gerçekleştirildi.

Kuran-ı Kerim’i en iyi okumak için yarıştılar

Bu yarışmada, 11 farklı ilin katılımıyla 22 kız öğrenci yarışmaya katılmıştır. Yarışmada, ortaokul ve lise seviyesindeki imam-hatip okullarında eğitim gören kız öğrenciler yeteneklerini sergilemişlerdir.

Yarışmanın sonunda ilk sırayı alan öğrenciler, Türkiye finaline katılmaya hak kazanmışlardır. Bu yarışma, Kuran-ı Kerim'i güzel bir şekilde okuma kabiliyetine sahip öğrencileri teşvik etmek ve bu alanda yetenekli gençleri ortaya çıkarmak amacıyla düzenlenmektedir.

Kuran-ı Kerim'i güzel bir şekilde okuma, Türkiye'de din eğitimi alanında önemli bir unsurdur. Bu tür yarışmalar, öğrenciler arasında rekabeti teşvik ederek Kuran-ı Kerim'in doğru bir şekilde okunmasını ve anlaşılmasını desteklemektedir. Ayrıca, bu yarışmalar, gençler arasında Kuran-ı Kerim'e olan ilgiyi artırarak dini bilincin güçlenmesine katkıda bulunmaktadır.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi