Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Kumluca’ya Kız Yatılı Hafızlık Kur'an Kursu açılacak

Kumluca’ya Kız Yatılı Hafızlık Kur'an Kursu açılacak


Kumluca Müftülüğü öncülüğünde ve Kumluca Ahlak Medeniyet Eğitim Derneği (KAMED) tarafından yapılan Kız Yatılı Hafızlık 4-6 yaş Kur'an Kursu'nun temeli atıldı.

Kumluca’ya Kız Yatılı Hafızlık Kur'an Kursu açılacak

Temel atma töreni Kumluca Merkez Mahallesi Kırcami Yerleşkesi'nde gerçekleştirildi. Törende Kumluca vaizi ve KAMED Başkanı Muhammed Emin Emre, tesisi tanıtarak bilgi verdi.

Yeni binanın 100 kişilik 4-6 yaş ve 100 kişilik yatılı kız hafızlık kapasitesine sahip olacağını belirten Emre, binanın özelliklerini şu şekilde açıkladı: Bodrum kat spor salonu olarak kullanılacak, zemin kat idare toplantı salonu ve kütüphane olacak, birinci kat 5 sınıflı 4-6 yaş Kur'an Kursu olarak hizmet verecek, ikinci kat hafızlık eğitiminin yapıldığı sınıflar ve iki mescitten oluşacak, 3. ve 4. katlar yatakhane olarak kullanılacak, son kat ise yemekhane olarak hizmet verecektir.

Emre, amaçlarının, çocukların 4-6 yaşta tespit edilip 7-11 yaş arasında eğitimlerinin devam ettiği bir kursta hafızlık eğitimi almalarını sağlamak olduğunu ifade etti. Kursumuzda eğitim alacak çocukların beşinci sınıfta hafızlığa hazır hale gelmelerini hedeflediklerini belirtti. Emre ayrıca, temel atma töreni için 53 gün içinde toplam 30 milyon TL bağış vaat edildiğini ve şu ana kadar 4 milyon TL'nin toplandığını ifade etti.

Antalya Valisi Hulusi Şahin ise hafızlık eğitiminin zekayı geliştirdiğini vurgulayarak, bu tesisin Kumluca için bir gurur kaynağı olacağını belirtti. Temel atma töreninin ardından protokol üyeleri tarafından harç butonuna basıldı. Törene Antalya Valisi Hulusi Şahin, Kumluca Kaymakamı Tekin Erdemir, Belediye Başkanı Mesut Avcıoğlu, diğer yetkililer, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi