Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Kula’da toplanan kitaplar depremzede öğrencilere ulaştırılacak

Kula’da toplanan kitaplar depremzede öğrencilere ulaştırılacak


Kula Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün koordinasyonunda gerçekleştirilen "Kitap Köprüsü" projesi, deprem bölgesindeki kardeş okullardaki öğrencilere kitap erişimini kolaylaştırmayı hedeflemektedir.

Kula’da toplanan kitaplar depremzede öğrencilere ulaştırılacak

Bu amaçla, gönüllü öğrenciler, öğretmenler ve veliler aracılığıyla toplamda 18,683 adet kitap Kula'da toplanmıştır.

Proje, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan ve "Asrın Felaketi" olarak adlandırılan depremlerin etkilediği şehirlerdeki kardeş okullardaki öğrencilere destek olmayı amaçlamaktadır. Ayrıca, yardımlaşma, kardeşlik, merhamet, vicdan, birlik ve beraberlik duygularını güçlendirmeyi de hedeflemektedir.

Toplanan kitaplar, Kula Kaymakamlığı'nın bahçesinde düzenlenen bir törenle sergilenmiştir. Kaymakam Ömer Ahmet Özdemir'in de katıldığı törende sergi ziyaretçilere açılmış ve gün boyunca vatandaşlardan da kitap desteği alınmıştır.

Proje kapsamında toplanan kitaplar, ilkokul düzeyindeki kitaplar Hatay'a, ortaokul düzeyindeki kitaplar Adıyaman'a ve lise düzeyindeki kitaplar ise Kahramanmaraş'taki kardeş okullara gönderilecektir. Bu şekilde, deprem bölgesindeki öğrencilerin kitaplara daha kolay erişebilmesi ve eğitimlerine destek olunması amaçlanmaktadır.

"Kitap Köprüsü" projesi, toplumun dayanışma ve paylaşma duygularını pekiştiren bir örnek oluşturarak, eğitim alanında sosyal sorumluluk projelerinin önemine dikkat çekmektedir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi