Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Köylerde eğitim kalitesini arttıracak proje tamamlandı

Köylerde eğitim kalitesini arttıracak proje tamamlandı


Türkiye Tekstil İhracatçıları ve Çalışanları Derneği (TİHCAD) ile İstanbul Beykent Üniversitesi, ortak bir sosyal sorumluluk projesine imza attı.

Köylerde eğitim kalitesini arttıracak proje tamamlandı

Proje kapsamında, Bitlis'in Hizan ilçesine bağlı Ballı Köyü İlk ve Ortaokulu binası boyandı ve tadilat yapıldı. Ayrıca, ilkokul öğrencileri için il içinde kültürel bir gezi programı düzenlendi.

"Ahlat Ağacı: Sosyal Sorumluluk ve Eğitime Destek Projesi" adı verilen proje, TİHCAD Başkanı Ergin Aydın, Yönetim Kurulu Üyeleri Deniz Dikmen ve Esra Akpınar ile İstanbul Beykent Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirildi. Projenin amacı, köylerdeki eğitim kalitesini artırmak, çocuklara daha iyi bir gelecek sağlamak için eşit fırsatlara katkıda bulunmak ve sosyal gelişime destek olmaktı. Proje kapsamında, Bitlis'in Hizan ilçesine bağlı Ballı Köyü İlk ve Ortaokulu binası boyandı ve tadilat yapıldı. Öğrencilere özel olarak tasarlanmış çevre dostu ürünler hediye edildi. İki gün süren programda, öğrenciler Bitlis il merkezi, Ahlat ve Tatvan ilçelerini ziyaret ederek bölgenin tarihi ve kültürel mirasını keşfetme fırsatı buldular.

İstanbul Beykent Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Moda Tasarımı Programı Öğretim Görevlisi Nisa Nur Duman, projeye ilişkin olarak şu açıklamayı yaptı:

"Eğitim, toplumların gelişimi ve ilerlemesi için en temel faktördür. İstanbul Beykent Üniversitesi, 27 yıllık yükseköğretim deneyimiyle eğitim alanında sosyal sorumluluk projelerine büyük önem vermektedir. Bu anlamlı sosyal sorumluluk projesinde yer almak bizi çok mutlu etti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında öğrencilerle spor ve sanatsal etkinlikler yapılarak güzel bir bağ kuruldu. Ahlat Ağacı Eğitime Destek Projesi'ni Bitlis'te gerçekleştirmemize olanak sağlayan ve bizi ağırlayan Öz Evru Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Aslan'a teşekkür ederiz. Bu proje sayesinde Ballı Köyü ile aramızda güzel bir köprü kuruldu. Böyle anlamlı bir organizasyonun bir parçası olmak bizim için gurur vericidir. Etkinlik kapsamında dikilen fidanlar, çocuklarla birlikte büyüyecek ve yarının yeşeren umutları olacak."

Program, İstanbul Beykent Üniversitesi tarafından gönderilen 200 fidanın okul bahçesine dikilmesiyle sona erdi. Proje kapsamında yer alan diğer isimler ise Dr. Öğretim Üyesi Ece Melek ve Öğretim Görevlisi Nisa Nur Duman oldu.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi