Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Köydeki öğrenciler ilk kez sinemada film izledi

Köydeki öğrenciler ilk kez sinemada film izledi


Bitlis'in Güroymak Kaymakamlığı tarafından Ahmet Mücteba Albayrak Bilgi Evi'nde oluşturulan sinema salonu, köy okulu öğrencilerinin sinema keyfi yaşamasına imkan sağlamaktadır.

Köydeki öğrenciler ilk kez sinemada film izledi

Bilgi evi sorumlusu Mahir Okay, yeni açılan sinema salonunda çocukların sinema deneyimi yaşadığını belirtmiştir.

Okay, çocukların geleceğinin güzel olmasını arzuladıklarını ve köylerdeki çocuklara destek olduklarını ifade etmiştir. Herkesin evinde televizyon bulunduğunu ve sinemaya gitme imkanının da olduğunu belirten Okay, köylerde sinemaya gitme oranının çok düşük olduğunu ifade etmiştir. Bu nedenle çocukların kültür ve sanatla daha fazla buluşmalarını sağlamak ve hayattan daha fazla keyif almalarını hedeflediklerini belirtmiştir.

Sinema salonunun ilçeye kazandırılmasının amacının, bütün çocuklara sinema kültürünü yaşatmak olduğunu söyleyen Okay, bu sayede çocukları mutlu görmekten de memnuniyet duyduklarını ifade etmiştir. Sinema salonunun yapılmasında emeği geçen Güroymak Kaymakamı Mehmet Zahid Uzun ve Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teşekkürlerini iletmektedir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi