Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Köyceğizli hacı adayları seminerlerle hacca hazırlanıyor

Köyceğizli hacı adayları seminerlerle hacca hazırlanıyor


Muğla'nın Köyceğiz İlçe Müftülüğü, 2024 yılında kutsal topraklara gidecek hacı adaylarına yönelik "Hac Hazırlık Seminerleri" düzenledi.

Köyceğizli hacı adayları seminerlerle hacca hazırlanıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı ve seyahat acentelerinin organizasyonuyla kutsal topraklara gidecek vatandaşlar için İlçe Müftülüğü toplantı salonunda 2 gün boyunca seminerler gerçekleştirildi.

Seminerlerde Vaiz Emine Okulu, kadın hacı adaylarına yönelik kadınlara özgü konular ve hac menasiki hakkında sunumlar yaptı. Vaiz Rauf Evleksiz ise hacın hikmeti, hacdaki sembollerin anlamı ve hac yolculuğunun nasıl gerçekleştirildiği gibi konularda bilgiler verdi. Seminerlerde ayrıca İlçe Müftüsü Ahmet Karagöz, Hz. Peygamber (s.a.v.), Mescid-i Nebevi ve Medine, hac yolculuğundan önce maddi ve manevi hazırlık, bir arada yaşama bilinci gibi konularda seminerler verdi.

Programın son gününde ise İlçe Sağlık Müdürlüğüne bağlı sağlık memurları, hacı adaylarına sağlık konularında bilgi aktardılar ve menenjit aşısını uyguladılar. Seminerlerin sonunda Müftü Karagöz, Köyceğiz'den bu sene 18 hacı adayının kutsal topraklara gideceğini belirtti. Hacı adaylarının 17 Mayıs 2024 tarihinde Dalamandan hareket ederek hac farizasını yerine getireceğini ve 1 Temmuz 2024 tarihinde ülkelerine döneceklerini ifade etti. Müftü Karagöz, hacı adaylarından ülkeleri, milletleri ve İslam aleminin hayrı için dua etmelerini ve sağ salim dönüş yapmalarını temenni etti.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi