Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Kovanları parçalandı, arıları telef oldu

Körfez ilçesindeki Körfez Sipahiler köyünde arıcılık yapan Ramazan Ergin'in 24 arı kovanından 12'si parçalandı ve arıları telef oldu.

Kovanları parçalandı, arıları telef oldu

Ergin, yaklaşık 100 bin TL zararı olduğunu belirterek jandarmaya şikayette bulundu. İfadesinde, kovanlarına giderken yolda iş makinesiyle geniş bir kanal açıldığını ve bu nedenle kovanlarına ulaşmakta zorlandığını söyledi. Arı kovanlarına ve arılara bilerek zarar verildiğini iddia etti ve toplamda 100 bin TL zararının olduğunu dile getirdi. Ergin, orman muhafaza memuru, kepçe operatörü ve bölgedeki iki hayvan sahibinden şikayetçi oldu.

Ergin, arıcılık faaliyetlerine başlamadan önce Körfez Orman İşletme Şefliği'ne başvuruda bulunmuş ve izin almıştı. Ancak son zamanlarda bölgede yaşanan olaylar nedeniyle şikayetlerde bulunduğunu belirtti. Arıcılık yapmaya başladıktan sonra bölgedeki hayvan sahiplerinin kendisini istemediğini ve arılarına zarar vermekle tehdit ettiğini söyledi. Ayrıca, köylülerin saldığı hayvanların arılarına zarar verdiğini ifade etti.

Ergin, bölgedeki yolun iş makineleri tarafından bozulduğunu ve aracının bu nedenle kalan kovanlarını götüremediğini dile getirdi. Bu durumun arıcılık faaliyetlerini olumsuz etkilediğini ve zarara neden olduğunu belirtti. Konuyla ilgili soruşturma devam ediyor.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi