Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
KOSTÜ'den fiyat açıklaması: "Üniversite siyaset yapma yeri değildir"

KOSTÜ'den fiyat açıklaması: "Üniversite siyaset yapma yeri değildir"


Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi'nde (KOSTÜ) erken kayıt dönemi başlarken, KOSTÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Talip Emiroğlu, yüzde 120 fiyat artışı iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

KOSTÜ'den fiyat açıklaması:

Talip Emiroğlu, "Yüzde 80 fiyat artışını yüzde 120 diye eylem yapan milletvekilimiz elbette okuduğu yazıyı anlamamış olamaz. O zaman bizim üzerimizden siyaset yapıyor ihtimali öne çıkıyor. Buna daha çok üzülürüz. Üniversite siyaset yapma yeri değildir" dedi.

Başiskele Yeniköy Şerif Kanık Kampüsü'nde eğitim faaliyetlerini sürdüren KOSTÜ'nün Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Talip Emiroğlu, sosyal medyada yüzde 120 fiyat artışı yapıldığına dair paylaşımların yapılması sonrasında açıklama yaptı. Talip Emiroğlu, "Bizim üniversitemiz geçen yıl hocalarımızın maaşlarına yüzde 100'ün üzerinde zam yapmıştır. Pek çok giderimiz benzer oranlarda artış göstermişti. Bu olumsuz şartlara rağmen mevcut öğrencilerimizin eğitimini sürdürme haklarına öncelik vererek, yüzde 80 zamlı erken kayıt uygulaması imkanı oluşturduk. Bu orana düşebilmek için taksit yapamayacağımızı bildirdik. Ancak anlaşmalı olduğumuz bankalar kredi kartıyla ödeme yapan öğrencilere faizsiz taksit yapacağını belirttiler. Öğrencilerimize gönderdiğimiz yazıda, 'bu erken kayıt imkanından faydalanın, aksi takdirde eylül ayında yüzde 120 artışla kayıt yaptırmak zorunda kalabilirsiniz' uyarısında bulunmuştuk. Maalesef bölgemizin milletvekili sayın Harun Özgür Yıldızlı, bu yazımızı 'KOSTÜ yüzde 120 zam yaptı' olarak kamuoyuna duyurdu. Biz üniversite olarak siyasilerimizden destek beklerken, o bir kısım öğrencimizi yanına alarak okul önünde eylem yapmayı tercih etti. Bunu üzüntüyle karşıladık. Üniversite yönetiminin en ufak bir hatası yoktur. Hepimiz bu ekonomik zorluğu aşmak, kurumumuzu ayakta tutarak öğrencilerimizi mağdur etmeme derdindeyiz" dedi.

"Ãœniversite siyaset yapma yeri deÄŸildir"
Talip Emiroğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Yüzde 80 fiyat artışını yüzde 120 diye eylem yapan milletvekilimiz elbette okuduğu yazıyı anlamamış olamaz. O zaman bizim üzerimizden siyaset yapıyor ihtimali öne çıkıyor. Buna daha çok üzülürüz. Üniversite siyaset yapma yeri değildir. Biz 40 yıllık eğitimciyiz, işimizi yapmaya çalışıyoruz. İşimizde hiç bir zaman parayı öne çıkarmadık, eğitimi öne çıkardık. Fahiş zam ve kar kelimeleri kullanıyor. Başkanı olduğum Avrupa Eğitim Vakfı, 4 yıldır bu üniversiteye para desteği veriyor. Her yıl yapılan YÖK denetleme raporlarında görebilirsiniz. Sayın milletvekilinden öğrencileri toplayıpKocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi (KOSTÜ) Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Talip Emiroğlu, yüzde 120 fiyat artışı iddialarına cevap verirken, yüzde 80 zam yapıldığını ve bu durumun siyasi amaçlarla çarpıtıldığını belirtti. Emiroğlu, üniversitenin öncelikli olarak öğrencilerin eğitimlerini sürdürebilmelerini sağlamak amacıyla erken kayıt imkanı sunduğunu ve bu dönemde yüzde 80 zam yapıldığını açıkladı. Ancak bu zam oranının taksitlendirme yapılamayacağı anlamına geldiğini ifade etti. Ayrıca, anlaşmalı bankaların kredi kartıyla ödeme yapan öğrencilere faizsiz taksit imkanı sunduğunu söyledi.

Emiroğlu, üniversitenin geçen yıl hocaların maaşlarına yüzde 100'ün üzerinde zam yaptığını ve diğer giderlerin de benzer oranda arttığını belirtti. Bu zorlu şartlara rağmen öğrencilerin eğitimlerine devam etme haklarına öncelik verdiklerini söyledi. Ayrıca, yazılı olarak öğrencilere "Eğer erken kayıt imkanından faydalanmazsanız, eylül ayında yüzde 120 zamla kayıt yaptırmak zorunda kalabilirsiniz" uyarısında bulunduklarını ekledi.

Emiroğlu, bölgedeki bir milletvekilinin bu durumu "KOSTÜ yüzde 120 zam yaptı" şeklinde kamuoyuna duyurduğunu ve öğrencileri eyleme teşvik ettiğini ifade etti. Bunun üzüntüyle karşılandığını belirtti ve üniversitenin herhangi bir hatasının olmadığını vurguladı. Ayrıca, üniversitenin siyaset yapma yeri olmadığını ve ekonomik zorlukları aşmaya çalıştıklarını söyledi.

Sonuç olarak, KOSTÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Talip Emiroğlu, yüzde 120 fiyat artışı iddialarının gerçek dışı olduğunu ve üniversitenin öğrencilerin eğitimlerini sürdürebilmeleri için çaba gösterdiğini açıkladı.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi