Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Kocaeli'de Ramazan Ayında Kumar Operasyonu: Milyonlarca Lira ve Kumar Eşyaları Ele Geçirildi, 160 Kişiye Cezalar Verildi

Kocaeli'de Ramazan Ayında Kumar Operasyonu: Milyonlarca Lira ve Kumar Eşyaları Ele Geçirildi, 160 Kişiye Cezalar Verildi


Kocaeli'de Ramazan ayında kumar oynatan 31 işletmeye yönelik gerçekleştirilen baskında milyonlarca lira ve yasa dışı kumar eşyaları ele geçirildi. 160 kişiye ise ciddi idari para cezaları uygulandı.

Kocaeli'de Ramazan Ayında Kumar Operasyonu: Milyonlarca Lira ve Kumar Eşyaları Ele Geçirildi, 160 Kişiye Cezalar Verildi

Kocaeli'de Ramazan ayı boyunca umuma açık eğlence ve istirahat yerlerinde kumar oynatan 31 işletmeye yönelik gerçekleştirilen baskınlar sonucunda, ciddi bir kumar operasyonu ortaya çıktı. Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 8 Mart-9 Nisan tarihleri arasında il genelinde yapılan operasyonlar, kumar oynamak için yer ve imkan sağlayan suçluların engellenmesi amacıyla gerçekleştirildi.

Bu özel operasyonlar kapsamında, umuma açık eğlence ve istirahat yerlerindeki 31 işletme hedef alındı. Yapılan baskınlarda, kumar oynamak için kullanılan önemli miktarda maddi değeri olan eşyalara el konuldu. Operasyonlar neticesinde toplamda 123 bin 410 TL, 100 Euro ve 100 dolar kumar parası ele geçirildi. Ayrıca bin 350 adet tombala pulu, 15 adet tombala kartonu, 166 adet tombala kartı, 8 deste iskambil kağıdı ve 8 okey takımı da emniyet güçleri tarafından tespit edilen yerlerden alındı.

Bu illegal kumar operasyonunda yalnızca işletmeler hedef alınmadı. Kumar oynayan bireylere de ciddi yaptırımlar uygulandı. Tespit edilen 160 kişiye toplamda 1 milyon 28 bin TL idari para cezası kesildi. Bu cezaların, kumar oynamanın yasalara aykırı olduğu ve toplum düzenine zarar verdiği bilinciyle verildiği belirtildi.

Yapılan operasyonlar sonucunda işletmelerin durumu da gözden geçirildi. Ruhsatsız olarak faaliyet gösteren 21 işletme süresiz olarak kapatılırken, 10 işletmeye ise geçici olarak faaliyetten men cezası verildi. Bu kararlar, kumar oynatmanın yasalara aykırı olduğu ve kamu düzenini tehdit ettiği gerçeğine dayandırıldı.

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü'nün gerçekleştirdiği bu operasyonlar, kumar oynamanın yaygınlaşmasını ve halk sağlığına olan olumsuz etkilerini önlemek amacıyla büyük önem taşıyor. Kumarın yol açtığı mağduriyetlerin ve suç faaliyetlerinin engellenmesi için emniyet güçleri sürekli olarak çalışmalarını sürdürmekte ve halkın güvenliğini sağlamak adına etkin önlemler almaktadır.

Muhabir : Aras Fırat Almaz
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi