Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Kırmızı bültenle aranan ve uyuşturucu kaçakçılığıyla suçlanan Barış Boyun İtalya'da yakalandı

Kırmızı bültenle aranan ve uyuşturucu kaçakçılığıyla suçlanan Barış Boyun İtalya'da yakalandı


Kırmızı bültenle aranan ve uyuşturucu kaçakçılığı, yasa dışı silah ve patlayıcı bulundurma gibi birçok suça karışan organize suç örgütü lideri Barış Boyun, İtalya'da gözaltına alındı.

Kırmızı bültenle aranan ve uyuşturucu kaçakçılığıyla suçlanan Barış Boyun İtalya'da yakalandı

Barış Boyun için Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı, Interpol-Europol Daire Başkanlığı ve İtalyan ve Türk polisi tarafından ortak bir operasyon düzenlendi. İtalya Ulusal Polis Teşkilatı tarafından yapılan açıklamada, Ankara'nın en çok arananlar listesinde yer alan ve terör amaçlı silahlı çete kurma suçlamasıyla aranan 39 yaşındaki örgüt lideri Boyun'un Viterbo'da bir apartman dairesinde yakalandığı belirtildi. İtalya resmi haber ajansının verdiği bilgilere göre, yüzlerce polisin katıldığı şafak operasyonlarında İtalya, İsviçre, Almanya ve Türkiye'de terör saldırıları planladığı gerekçesiyle Boyun dahil 19 kişi gözaltına alındı.

Barış Boyun, Türkiye makamlarının talebi üzerine uluslararası bir arama emriyle aranıyordu. Ağustos 2022'de Rimini'de cezaevine konulmuş ve daha sonra cezası ev hapsine çevrilmişti. Ancak şehri terk etmemesi koşuluyla serbest bırakılmıştı.

Gözaltına alınan kişiler terör amaçlı suç örgütü kurma, silahlı çete kurma, yaralama, yasa dışı silah ve patlayıcı bulundurma, silah kaçakçılığı, uyuşturucu kaçakçılığı, cinayet ve yasa dışı göçe yardım etme gibi suçlamalarla karşı karşıyadır. Operasyon sonucunda yakalanan şahısların soruşturması devam etmektedir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi