Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Kınık Belediye Başkanı Geçene'ye işçi çıkarmaları nedeniyle tepki yağdı

Kınık Belediye Başkanı Geçene'ye işçi çıkarmaları nedeniyle tepki yağdı


Tokat'ın Almus ilçesinde, Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) Kınık Belediye Başkanlığı görevini devralan Hacı Yusuf Geçene, önceki başkan Güven Arslan döneminde işe alınan 4 işçiyi işten çıkardı.

Kınık Belediye Başkanı Geçene'ye işçi çıkarmaları nedeniyle tepki yağdı

Geçene'nin seçim sonrası başkanlık görevine başlamasının ardından, işten çıkartılan işçi ve aileleri Cumhuriyet Meydanı'nda eylem yaparak duruma tepki gösterdi.

İddialara göre, Hacı Yusuf Geçene'nin seçim sonrası belediyeye bağlı bazı işçileri işten çıkardığı ve bu kişilerin yerine yenilerini aldığını belirten Türkiye İşçi Partisi (TİP) Meclis Üyesi İbrahim Özdemir, Geçene'nin işçileri işten çıkarma gerekçesinin tasarruf ve seçim vaadi olduğunu öne sürdü. Özdemir, Geçene'nin bir akrabasını belediye personeli olarak görevlendirdiğini ve sosyal medyada paylaşım yaptığını da iddia etti. Özdemir ayrıca, Geçene'nin tasarruf amacıyla kalifiye işçileri işten çıkardığını ve bunun yerine dışarıdan yevmiyeli şoförler getirdiğini belirtti.

İşten çıkartılan işçilerin kalifiye elemanlar olduğu ve yerlerine dışarıdan personel alındığı vurgulandı. İşçilerin görevlerine iadelerini talep ettiği belirtildi.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi