Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Kimisi gelin kaynana geldi kimisi ise 70’inden sonra

Kimisi gelin kaynana geldi kimisi ise 70’inden sonra


Niğde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Yeşilgölcük ve Alay beldelerinde düzenlediği okuma yazma kursunun sona erdiğini duyurdu.

Kimisi gelin kaynana geldi kimisi ise 70’inden sonra

12 kursiyerin başarıyla tamamladığı kurs için düzenlenen törende, kursiyerlere sertifikaları takdim edildi.

Sertifika törenine Niğde Valisi Cahit Çelik'in eşi Nermin Çelik, Yeşilgölcük Belediye Başkanı Nurettin Yurtseven, Alay Belediye Başkanı Yusuf Akdemir, Niğde Halk Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Çetin, Yeşilgölcük Anadolu İmamhatip Lisesi Müdürü Ahmet Tayfun Eren, Alay İlköğretim Okulu Müdürü Abdullah Bozok, öğretmenler ve kursiyerler katıldı. Nermin Çelik, konuşmasında bireyin eğitiminin önemine vurgu yaparak, kadınların eğitim seviyesinin yükseltilmesi gerektiğini belirtti. Kadınların toplumun her alanında aktif rol oynadığını ve eğitimden en üst düzeyde faydalanma haklarının olduğunu ifade etti.

Niğde Halk Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Çetin ise konuşmasında, Halk Eğitim Merkezleri'nde kurs açılabilmesi için genellikle 12 kişilik bir katılımcı sayısının gerektiğini söyledi. Ancak okuma-yazma kursu için bir kişinin yeterli olduğunu vurguladı. Kursu başarıyla tamamlayarak sertifikalarını alan kursiyerler, mutluluklarını dile getirdi. Kursiyerler arasında yer alan Güllü ve kaynanası Gülderen Erol ile 70 yaşındaki Fatma Soylu, geçmişte okula gönderilmediklerini ancak şimdi okuma-yazma öğrenmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Diğer bir kursiyer Hanife Atıcı ise okuma-yazma öğrenmenin kendisini mutlu ettiğini ve artık her yere gidebildiğini söyledi.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi