Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Kepez’in Bilim Merkezi’nden eğlenceli bilim deneyleri

Kepez’in Bilim Merkezi’nden eğlenceli bilim deneyleri


Antalya Bilim Merkezi'nde Çocuklar Hem Eğlendi Hem Öğrendi

Kepez’in Bilim Merkezi’nden eğlenceli bilim deneyleri


Antalya Bilim Merkezi, çocukların bilimle tanışmasını ve öğrenme süreçlerini eğlenceli bir şekilde zenginleştirmeyi amaçlayan önemli etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Son olarak düzenlenen Bilim Show etkinlikleri kapsamında açık hava basıncı, fildişi macunu ve sis makinesi deneyleri miniklerin ilgisini çekti.

Antalya Bilim Merkezi, çocukları merak etme, keşfetme, eleştirel düşünme, problem çözme ve teorik bilgileri pratik uygulamalara dönüştürme gibi birçok fayda sağlayan bilimsel deneylerle buluşturuyor. Hafta sonu düzenlenen Bilim Show etkinlikleri, çocuklara açık hava basıncı, fildişi macunu ve sis makinesi deneylerini deneyimleme fırsatı verdi.

Eğlence ve öğrenme bir arada yaşandı. Katılımcılar, açık hava basıncı deneyi ile hava basıncının gücünü ve günlük yaşantıdaki etkilerini keşfederken, fildişi macunu deneyiyle kimyasal bir reaksiyonun nasıl gerçekleştiğini öğrendi. Sis makinesi deneyi ise fizik ve kimyanın temel prensiplerini eğlenceli bir şekilde aktardı.

Antalya Bilim Merkezi Eğitim Koordinatörü Gizem Yıldırım, bu tür etkinliklerin devam edeceğini ve daha fazla çocuğa bilimi sevdirmeyi hedeflediklerini belirtti. Antalya Bilim Merkezi'nin çocuklara bilimi eğlenceli bir ortamda öğretme misyonuyla ilerlediği ve bilimsel deneylerle çocukların merak duygusunu desteklediği vurgulandı.

Muhabir : İrfan Üstün
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi