Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Kenya’da baraj çöktü: 42 ölü

Kenya’da baraj çöktü: 42 ölü


Kenya'nın Nakuru bölgesinde şiddetli yağışların ardından bir barajın çökmesi sonucunda en az 42 kişi hayatını kaybetti.

Kenya’da baraj çöktü: 42 ölü

Mai Mahiu kasabasında meydana gelen olayda, barajın taşması nedeniyle çamur altında kalan yerleşim bölgelerinde 42 kişinin hayatını kaybettiği Nakuru Valisi Susan Kihika tarafından açıklandı. Kurtarma çalışmalarının devam ettiği belirtildi. Şiddetli yağışlar nedeniyle bölgedeki evler sular altında kalmış ve karayolları ulaşıma kapandı.

Cumartesi günü hükümet tarafından yapılan bir açıklamada, ani sel baskınları sonucu ülkede 24 binden fazla hane olmak üzere 130 binden fazla kişinin yerinden edildiği bildirildi. Bu sayının büyük bir kısmının başkent Nairobi'de olduğu belirtildi. Kenya Eğitim Bakanlığı, devam eden şiddetli yağışlar nedeniyle okullardaki yarıyıl tatilinin bir hafta daha uzatılmasına karar verdi.

Bu son olayla birlikte Kenya'da Mart ve Mayıs ayları arasındaki yağış mevsiminde toplam can kaybı sayısı 120'ye yükselmiş oldu. Yetkililer olayın ardından gerekli önlemlerin alınacağını ve afetzedelere yardım sağlanacağını belirtti.

Muhabir : Mustafa AYYÃœREK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi