Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
KEAL Model Birleşmiş Milletler 2024 konferansı sona erdi

KEAL Model Birleşmiş Milletler 2024 konferansı sona erdi


Karadeniz Ereğli Anadolu Lisesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen KEALMUN'24 Konferansı başarılı bir şekilde sona erdi.

KEAL Model Birleşmiş Milletler 2024 konferansı sona erdi

Toplamda 12 okuldan 250 öğrenci ve öğretmenin katıldığı etkinlik, İngilizce olarak dünya genelindeki sorunları ülkeler adına tartışmayı amaçlayan farklı komitelerde gerçekleşti.

Konferansın kapanış töreninde, 3 gün boyunca yapılan oturumlarda başarılı olan öğrencilere sertifikaları takdim edildi. KEALMUN etkinliği, tüm katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı ve her yıl farklı okullarda İngilizce olarak gerçekleşen en prestijli akademik etkinliklerden biri olan Model United Nations (MUN) konferansının bir parçası olarak değerlendirildi.

Açılış törenine ise İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Akgül, Zonguldak BEÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Çelikoğlu, Zonguldak BEÜ Ereğli MYO Müdürü Prof. Dr. Avni Yıldız, AK Parti İlçe Başkanı Av. Muhammet Mücahit Andiç, Kdz. Ereğli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Tuncay Ertürk, TED Kdz. Ereğli Koleji Mezunları Derneği Başkanı Deniz Direk ve onur konuğu olarak katılan Kdz. Ereğli Anadolu Lisesi 1988 mezunu olan Uganda Cumhuriyeti İstanbul Fahri Konsolosu ve Türkiye Uganda İş Konseyi Üyesi Levent Serdar Dervişoğlu da yer aldı.

KEALMUN'24 konferansında Birleşmiş Milletler'in farklı komiteleri simülasyon şeklinde canlandırıldı ve katılımcılar evrensel konuları ele aldı. Ayrı oturumlar arasında ise mini konserler, atölye çalışmaları ve eğlenceli etkinlikler düzenlendi. Konferansın geliri ise LÖSEV yararına kullanılmak üzere Mandala boyama etkinliğiyle desteklendi.

Konferansın bir diğer özelliği ise 3 ayrı kriz komitesinde öğrencilerin tarihsel sorunları, o dönemin karakterlerini temsil ederek tartışması oldu. Bu sayede öğrenciler, farklı görüşleri temsil etme becerilerini geliştirdi ve BM delegeleri rolünde uluslararası meseleleri tartışarak çözüm önerileri sunma fırsatı buldu.

Kapanış töreninde her komiteden mansiyon, en iyi ikinci delege ve en iyi delege ödülü alan öğrencilere belgeleri verildi. Danışman öğretmenler ve katılımcı öğrencilere de katılım sertifikaları takdim edildi. KEAL Okul Müdürü Selçuk Altın, konferansa katkılarından dolayı KEAL Mezunlar Derneği Başkanı Aykut Ateş'e bir plaket verdi.

Kdz. Ereğli Anadolu Lisesi ev sahipliğinde ve KEAL Mezunlar Derneği desteğiyle gerçekleşen KEALMUN'24 Konferansı, öğrenci ve öğretmenlerden oluşan bir ekibin çalışmalarıyla başarıyla organize edildi. Katılımcıların tamamından tam not alan konferans, büyük bir beğeni topladı ve öğrencilerin diplomatik yeteneklerini geliştirmelerine, uluslararası platformlarda araştırma yapma, yazma, konuşma, problem çözme, ortak görüş oluşturma ve işbirliği becerilerini geliştirmelerine katkı sağladı. KEALMUN'24 konferansı, öğrenciler arasındaki etkileşimi ve bilgi paylaşımını teşvik eden önemli bir platform oldu.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi