Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
KDV Artışı Olacak Mı?

KDV Artışı Olacak Mı?


Hazine ve Maliye Bakanlığı, Yeni bir kdv artışı ile ilgili çıkan haberler hakkında açıklama yaptı. Gıdadaki KDV istismarının önüne geçmek ve bu konudaki tereddütleri gidermek için taslak hazırladı. Taslağa göre, lokantalar ve kafeler sattığı yiyecek ve içecekte de KDV'yi yüzde 10 olarak hesaplayacak

KDV Artışı Olacak Mı?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla KDV oranlarında artış yapılmadığını ve suistimalleri engellemeye yönelik tedbirler alındığını belirtti. Bakan Şimşek'in bu açıklamasının hemen ardından Gelir İdaresi Başkanlığı da yayınladığı bir açıklama ile KDV oranlarında artış olmadığını ve tebliğ tasarısının yanlış anlaşıldığını duyurdu.

Açıklamada, KDV oran değişikliklerinin yalnızca Cumhurbaşkanı Kararı ile yapılabileceği vurgulandı. Tebliğ taslağının amacının vergi kaybının önüne geçmek olduğu ve suiistimallerin engellenmesini hedeflediği belirtildi. Yapılan düzenlemenin KDV oranlarında herhangi bir artış getirmediği açıkça ifade edildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı daha önce gıdadaki KDV istismarını önlemek için çalışma başlatmıştı. Gelir İdaresi Başkanlığı da bu kapsamda Katma Değer Vergisi (KDV) Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ taslağını yayınlamıştı. Ancak medyada, tebliğ tasarısının "KDV oranlarında artış" olarak duyurulması üzerine açıklama yapma gereği duyuldu.

Özetle, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Gelir İdaresi Başkanlığı, KDV oranlarında herhangi bir artış yapılmadığını ve tebliğ tasarısının yanlış anlaşıldığını vurguladı. Amaçları, vergi kaybını önlemek ve suiistimalleri engellemek olan tedbirlerin alındığı belirtildi.

Muhabir : Mehmet Fatih ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi