Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
KBÜ'de yapay zeka toplantısı

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, yapay zeka alanında çalışma yürüten akademisyenlerin katılımıyla bir toplantı düzenledi.

KBÜ'de yapay zeka toplantısı

Toplantı, KBÜ Senato Toplantı Salonu'nda Rektör Kırışık'ın başkanlığında gerçekleşti. Toplantının amacı, yapay zeka alanında yürütülen çalışmaları değerlendirmek ve gelecek projeleri planlamaktı.

Toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Düğenci, Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörü Doç. Dr. Caner Özcan, Bilgi İşlem Daire Başkanı Dr. Öğretim Üyesi İsa Avcı ve üniversitenin farklı akademik birimlerinde görevli yapay zeka alanında çalışan akademisyenler katıldı.

Toplantıda, KBÜ bünyesinde yapay zeka alanında projeler üretilmesi, sektörel iş birliklerinin ve diğer üniversitelerle ortak çalışmaların gerçekleştirilmesi konuları ele alındı. Ayrıca Karabük ve Batı Karadeniz bölgesindeki diğer üniversitelerle iş birliği oluşturulması ve yeni projelere öncülük edilmesi hedeflendi. Bu amaçla, alt çalışma grupları oluşturulacak ve diğer üniversitelerle iletişim kurularak projelerin belirlenmesi ve planlanması yapılacak. Ayrıca, farklı kurumların ihtiyaçlarına yönelik projeler oluşturulacak, Karabük Üniversitesinin yapay zeka alanındaki misyonu ve vizyonu belirlenerek yeni projelerin oluşturulması ve altyapının sağlanması çalışmaları yapılacak.

KBÜ Rektörü Kırışık, yapay zekanın eğitim, teknoloji, sağlık ve sosyal alanlardaki yenilikleri ve gelecek vizyonunu ele almak için önemli bir fırsat olduğunu vurguladı. Yapay zekanın dünyayı önemli ölçüde etkileyeceğini ve çeşitli alanlarda kontrol ve etki sağlayacağını belirten Kırışık, KBÜ'nün yapay zeka, dijitalleşme ve büyük veri alanlarında yeni lisans ve ön lisans programları sunmak için Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından seçildiğini hatırlattı. Üniversitelerin çağın ihtiyaçlarına uygun eğitim imkanları sunmasının önemine değinen Kırışık, Karabük Üniversitesinin yapay zeka alanında çalışmalar yapmaya devam edeceğini ve öğrencilere ileri teknoloji ve dijitalleşme alanlarında güçlü bir eğitim ve kariyer fırsatı sunacaklarını belirtti.

Toplantının sonunda, yapay zeka alanındaki gelişmeleri teşvik etmek, açılacak bölümlerle ilgili yol haritasını belirlemek ve işbirliğini sağlamak için KBÜ'deki bilişim personelleriyle ortak bir vizyon oluşturulması konuşuldu. Akademisyenler, bu tür etkinliklerin teknoloji alanındaki ilerlemeye katkı sağlamaya devam edeceğine inandıklarını ifade ettiler.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi