Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Kastamonulu öğrenciler Makedonya ve Almanya'da staj yapacak

Kastamonulu öğrenciler Makedonya ve Almanya'da staj yapacak


Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Erasmus+ Programı kapsamında düzenlenen projelerle öğrenci ve öğretmenlerin yurtdışında staj ve iş başı izleme faaliyetlerine katılmalarını sağlıyor.

Kastamonulu öğrenciler Makedonya ve Almanya'da staj yapacak

İlk olarak Araç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden 5 öğrenci ve 1 öğretmen, Makedonya'da sağlık hizmetleri alanında, Kastamonu Taşmektep Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden 5 öğrenci ve 2 öğretmen, Almanya'da motorlu araçlar teknik alanında ve Şenpazar Çok Programlı Anadolu Lisesi'nden 5 öğrenci ve 2 öğretmen ise Makedonya'da çocuk gelişimi ve eğitimi alanında staj ve iş başı izleme faaliyetlerine katılacaklar.

Ayrıca, Erasmus+ Okul Eğitim Akreditasyon Projesi kapsamında 15 öğrenci ve 5 öğretmen İtalya'ya gidecekler. Kastamonu'daki farklı ortaokullardan seçilen öğrenciler ve öğretmenler, Milano şehrinde 7 gün boyunca öğrenim faaliyetlerine katılacaklar.

Erasmus+ projeleri çerçevesinde yurtdışına gidecek olan öğrenci ve öğretmenler, Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş'ü ziyaret etti. Gümüş, öğrenci ve öğretmenlere uluslararası eğitim fırsatı sunan Erasmus+ Programı'nın önemini vurguladı ve onlardan Türk kültürünü en iyi şekilde temsil etmelerini istedi. Ayrıca, Türkiye'nin gelişmeleri takip ettiği ve dünya lideri ülkeler arasında yerini aldığı vurgulandı. Müdür Gümüş, katılımcılara iyi yolculuklar ve başarılar diledi.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi