Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Kastamonu Üniversitesi'nde önemli 'afet' projesi

Kastamonu Üniversitesi'nde önemli 'afet' projesi


Kastamonu Üniversitesi'nde gerçekleştirilen bir proje kapsamında, farklı üniversitelerden gelen 20 kursiyere "afetlerde tedarik zinciri" konusunda eğitim verildi.

Kastamonu Üniversitesi'nde önemli 'afet' projesi

Bu proje, Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Erol Tekin'in yürütücülüğünü üstlendiği ve TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı tarafından desteklenen "Tedarik Zincirinin Hayati Boyutu: İnsani Yardım Lojistiği" adlı projeydi.

Proje kapsamında 15-18 Nisan tarihleri arasında Kastamonu Üniversitesi'nde eğitimler düzenlendi. Kastamonu Üniversitesi, Bartın Üniversitesi, Başkent Üniversitesi ve Maltepe Üniversitesi'nden uzmanlar ile AFAD ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı'ndan katılımcılar tarafından 12 uzman tarafından dersler verildi. Katılımcılar, insani yardım kuruluşları, insani yardımın önemi, tedarik zinciri yönetimi, coğrafi bilgi sistemleri, insani yardımın dijitalleşmesi, insani yardımlarda lojistiğin önemi ve rolü gibi konularda teorik dersler aldı. Ayrıca, bilimsel araştırma fikri geliştirme ve etkili sunum dersleri de verildi. Bir gün boyunca, insani yardımlarda tedarik zinciri ve lojistik faaliyetler üzerine araştırma konuları belirlenmesi için uygulamalar gerçekleştirildi ve kursiyerler oluşturdukları araştırma fikirlerini jüri üyelerine sundu.

Bu etkinlik sayesinde farklı üniversitelerden gelen katılımcıların afetler ve insani yardımlarda tedarik zinciri yönetimi ve lojistik konularında farkındalıklarının artırılması hedeflenmiştir. Ayrıca, Maltepe Üniversitesi öğretim üyesi ve LODER Lojistik Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş tarafından lojistik sektöründe kariyer imkanları ve lojistiğin geleceği konularında lisans öğrencilerine bilgilendirme sunumu yapıldı.

Eğitimler, kursiyer sunumları ve katılım belgelerinin takdimiyle sona erdi. Tüm kursiyerler, Kastamonu Üniversitesi'ne misafirperverlikleri için teşekkür ettiler.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi